Logo Bouwend Nederland

Bewust Veilig-dag 2023: deze producten kan je inzetten

Woensdag 22 februari 2023

Op woensdag 29 maart kun je gratis deelnemen aan drie online toolboxen over veilig werken in de bouw. De live sessies vinden plaats in de ochtend, tijdens de lunchpauze en in de middag. In de dagen na de Bewust Veilig-dag zijn ze terug te kijken. Ga voor meer informatie en inspiratie naar de pagina van de Bewust Veilig-dag!

Tijdens de Bewust Veilig-dag besteden honderden bedrijven in de bouw-, techniek- en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken. Je kan die dag naar eigen inzicht invullen, maar we doen je graag een suggestie aan de hand. Zo beginnen we om 9 uur met een toolbox ‘Omgaan met werkdruk’. Rond de lunchpauze is er de toolbox ‘Werken met ladders en trappen’ en om 15 uur organiseren we de toolbox ‘Veilige elektrische arbeidsmiddelen op je werk’.

Alle toolboxen duren een half uur. De laatste tien minuten is er ruimte voor vragen en antwoorden door de specialisten: Mirjam van der Kooij van Ergovisie, René du Pon van Volandis en Anton Kerkhofs van SBK Opleidingen en AK Trainingen. 

Wil je meer weten over de toolboxen? Lees dan hier verder. Hier staan straks ook de deelnamelinks. Als je je gegevens achterlaat, sturen we je de deelnamelinks in aanloop naar de Bewust Veilig-dag toe.

Kant en klare aanpak hein-gesprekje

Bouwend Nederland heeft in aanloop naar de Bewust Veilig-dag óók de campagne gewoon een hein-gesprekje gelanceerd. Onderdeel van die campagne is een kant-en-klare aanpak voor de Bewust Veilig-dag met onder meer: 

  • Professionele middelen + werkvorm
  • Thema’s van de werkvloer centraal
  • Grote betrokkenheid door actieve deelname medewerkers

Je kunt zelf kiezen hoe klein of groots je het aanpakt.

Hier lees je er meer over:

Bewust Veilig-krant

Deze krant helpt je om de grootste gevaren op het werk onder de aandacht van je medewerkers te brengen. De krant is – in maar liefst vijf verschillende talen – gratis te downloaden op www.bewustveilig.com/krant.

De volgende onderwerpen komen in de Bewust Veilig-krant aan bod:

  • Gevaren bestrijden bij de bron
  • Veilig op hoogte werken
  • Snijwonden voorkomen
  • Elektrische installaties op de werkplaats
  • Veilig hijsen
  • Aanrijdingen voorkomen
  • Bouwhelmen

De Bewust Veilig-krant is er in zowel A4- als A3-formaat.  

Doe mee aan Bewust Veilig-dag

Ga voor meer informatie en inspiratie naar de website van de Bewust Veilig-dag!

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 april 2024
Berghege Heerkens: veilig werken kan altijd, geen excuus

Tijdens de Bewust Veilig-dag introduceerde Berghege Heerkens bouwgroep mascotte BRAM en de veilige vijf regels. Deze mascotte is bedacht als rode draad door alle activiteiten om veiliger te werken. "Veilig werken kan altijd", benadrukt veiligheidskundige Ingrid van der Wielen.

Donderdag 11 april 2024
Programma Dag van de Constructeur 6 juni bekend

Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland is een van de keynote sprekers.

Dinsdag 2 april 2024
Bewust Veilig-dag krijgt veel aandacht in Oost-Brabant

Afgelopen woensdag, 27 maart, was het de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Ik mocht bij vijf leden aansluiten om te kijken hoe zij deze dag extra stilstaan bij veilig werken. Het thema van dit jaar was 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'.