Logo Bouwend Nederland

Bouwvrouwen; een middag vol tips, tricks en nieuwe contacten in Etten-Leur

Donderdag 9 maart 2023

Afdeling Brabant Mid-West was één van de afdelingen waar op woensdag 8 maart een inspiratiemiddag werd georganiseerd. Zo'n 40 trotse bouwvrouwen waren naar Etten-Leur gekomen om collega's te ontmoeten én ieder twee workshops te volgen.

Andere taal

Toch spannend om voor het eerst te organiseren, vond verenigingsmanager Petra Landmeter. De vrouwen zelf zijn al gewend te acteren in de mannenwereld waarvoor zij gekozen hebben en staan daarin prima hun mannetje. Toch fijn om dan via hoofdspreker Simone de Rie uit haar zeer openhartig verhaal wat situaties met elkaar te bespreken en wat herkenning bij de deelnemers te zien. Want blijkbaar spreken mannen en vrouwen toch zeker wel een 'andere' taal. Simone heeft na een lange carrière bij grote ondernemingen op veel plekken in de wereld een ommezwaai gemaakt naar coaching en wordt nu blij van het volgen van een praktijkopleiding waarin ze leert 'klussen'. Het basiscertificaat schilderen is intussen behaald. Vanuit haar coachingscarrière liet ze ons kennismaken met zeven energielevels. Een filmpje over hoe je elke situatie op een andere wijze kan beleven en interpreteren leverde veel gelach op in de zaal.

Na de lunch en het plenaire deel konden de dames kiezen uit 4 workshops en in ronde 2 ook zelfs voor een clinic padel gezien het gekozen sportcomplex als locatie.

Anneke Witte bracht in de yogaruimte van het complex het onderwerp sociale veiligheid ter sprake. Dat zou niet nodig hoeven zijn, zou je denken. Maar met haar 40 jaar ervaring in de bouwwereld liet ze blijken dat er toch nog een slag te maken is.

Verrassend was het uurtje met tips en trics van fotografe Danna van Daal. Wat je al niet met je smartphone mooi vastgelegd kan krijgen. Tips over instellingen, fotograferen door een rioolbuis en vroeg opstaan om een prachtige foto tijdens de zonsopgang te maken. Een directe blijmaker voor alle deelnemers.

Marleen Janssen Groesbeek stelt als lector bij Avans Sustainable Finance & Accounting alles in de bouw ter discussie in de zin van de waarde die materiaal, materieel, gebouwen maar ook zeker human capital vertegenwoordigen. Aan de hand van een praatplaat ging zij met een groepje dames het gesprek aan over het doel van hún ondernemingen en de kijk op circulariteit en duurzaamheid. Het uur bleek te kort.

Yvon Ginus triggerde met haar openingssheet de dames over hoe jíj voor de dag wilt komen, hoe jij je presenteert al naar gelang wat je wilt uitstralen en waarbij jij je zeker en happy voelt. Iedereen is mooi en uniek op zijn eigen manier. Ook daar verlieten de dames met wat nuttige tips op zak na een uur de ruimte.

Internationaal

Er werd afgesloten met een borrel en het uitwisselen van contacten. Ook voor één van de dames die in Duitsland voor een grote bouwonderneming werkt en die zich hard maakt om het Frauennetzwerk Bau daar op te zetten.                  #Bouwvrouwen gaat zelfs internationaal.

Wordt dit een jaarlijks terugkerend event in de afdeling? We vragen het na bij de deelnemers van deze editie, maar bij vertrek leek het een succesvolle middag te zijn geweest. Trots op al deze dames die in deze mooie sector dagelijks 'bouwen'.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Donderdag 18 april 2024
Daar zijn ze weer ... de bouwplaatsbezoeken van Brabant Mid-West

Zoals voorgaande jaren organiseert Afdeling Brabant Mid-West kort voor de zomer bouwplaatsbezoeken op drie plekken in de afdeling om lokaal de mogelijkheid te bieden elkaar te blijven zien.

Dinsdag 16 april 2024
BouwBite over netcongestie: meer nadruk op flexvermogen

Afdeling Oost Brabant en Brabant Mid-West organiseren vier keer per jaar een online BouwBite over een actueel thema. Deze keer ging het over netcongestie. Manager strategie Edwin Edelenbos van Netbeheer Nederland legde de ruim zestig deelnemers helder uit wat er speelt.