Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouwvrouwen een middag vol tips tricks en nieuwe contacten in etten leur

Bouwvrouwen; een middag vol tips, tricks en nieuwe contacten in Etten-Leur

Donderdag 9 maart 2023

Afdeling Brabant Mid-West was één van de afdelingen waar op woensdag 8 maart een inspiratiemiddag werd georganiseerd. Zo'n 40 trotse bouwvrouwen waren naar Etten-Leur gekomen om collega's te ontmoeten én ieder twee workshops te volgen.

Andere taal

Toch spannend om voor het eerst te organiseren, vond verenigingsmanager Petra Landmeter. De vrouwen zelf zijn al gewend te acteren in de mannenwereld waarvoor zij gekozen hebben en staan daarin prima hun mannetje. Toch fijn om dan via hoofdspreker Simone de Rie uit haar zeer openhartig verhaal wat situaties met elkaar te bespreken en wat herkenning bij de deelnemers te zien. Want blijkbaar spreken mannen en vrouwen toch zeker wel een 'andere' taal. Simone heeft na een lange carrière bij grote ondernemingen op veel plekken in de wereld een ommezwaai gemaakt naar coaching en wordt nu blij van het volgen van een praktijkopleiding waarin ze leert 'klussen'. Het basiscertificaat schilderen is intussen behaald. Vanuit haar coachingscarrière liet ze ons kennismaken met zeven energielevels. Een filmpje over hoe je elke situatie op een andere wijze kan beleven en interpreteren leverde veel gelach op in de zaal.

Na de lunch en het plenaire deel konden de dames kiezen uit 4 workshops en in ronde 2 ook zelfs voor een clinic padel gezien het gekozen sportcomplex als locatie.

Anneke Witte bracht in de yogaruimte van het complex het onderwerp sociale veiligheid ter sprake. Dat zou niet nodig hoeven zijn, zou je denken. Maar met haar 40 jaar ervaring in de bouwwereld liet ze blijken dat er toch nog een slag te maken is.

Verrassend was het uurtje met tips en trics van fotografe Danna van Daal. Wat je al niet met je smartphone mooi vastgelegd kan krijgen. Tips over instellingen, fotograferen door een rioolbuis en vroeg opstaan om een prachtige foto tijdens de zonsopgang te maken. Een directe blijmaker voor alle deelnemers.

Marleen Janssen Groesbeek stelt als lector bij Avans Sustainable Finance & Accounting alles in de bouw ter discussie in de zin van de waarde die materiaal, materieel, gebouwen maar ook zeker human capital vertegenwoordigen. Aan de hand van een praatplaat ging zij met een groepje dames het gesprek aan over het doel van hún ondernemingen en de kijk op circulariteit en duurzaamheid. Het uur bleek te kort.

Yvon Ginus triggerde met haar openingssheet de dames over hoe jíj voor de dag wilt komen, hoe jij je presenteert al naar gelang wat je wilt uitstralen en waarbij jij je zeker en happy voelt. Iedereen is mooi en uniek op zijn eigen manier. Ook daar verlieten de dames met wat nuttige tips op zak na een uur de ruimte.

Internationaal

Er werd afgesloten met een borrel en het uitwisselen van contacten. Ook voor één van de dames die in Duitsland voor een grote bouwonderneming werkt en die zich hard maakt om het Frauennetzwerk Bau daar op te zetten.                  #Bouwvrouwen gaat zelfs internationaal.

Wordt dit een jaarlijks terugkerend event in de afdeling? We vragen het na bij de deelnemers van deze editie, maar bij vertrek leek het een succesvolle middag te zijn geweest. Trots op al deze dames die in deze mooie sector dagelijks 'bouwen'.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 20 juni 2024
Behoud van je vakkrachten en bouwen aan bedrijfsliefde onderwerp tijdens ledenbijeenkomst Afdeling Brabant Mid-West

Maandag 17 juni waren zo’n 50 leden van afdeling Brabant Mid-West te gast op het Markland College in Oudenbosch. Het Markland College is een grote praktijkopleider in de regio en de grootschalige ver-/nieuwbouw van het college is verzorgd door VB Groep en Bouwbedrijf Moeskops’. Zij namen de rondleiding door het nieuwe deel, dat komende schooljaar opent, voor hun rekening.

Dinsdag 18 juni 2024
Veel bekijks bij arbeidsmigrantencampus in Waalwijk

Op 12 juni vond het tweede bouwplaatsbezoek van Afdeling Brabant Mid-West plaats in Waalwijk. Aannemingsbedrijf De Wit Drunen|Breda realiseert er in opdracht van BGO Expathousing huisvesting voor arbeidsmigranten, die veelal op het industrieterrein in Waalwijk zullen gaan werken.

Zondag 16 juni 2024
Leerzame masterclass voor Brabantse Wethouders Wonen

Op vrijdag 7 juni jl. organiseerde Bouwend Nederland regio Zuid samen met de Provincie Noord-Brabant een masterclass voor de wethouders Wonen van de Brabantse gemeenten. Samen met deelnemers van het Bouwplatform Wonen spraken de bestuurders over de mogelijkheden om sneller van plan naar realisatie te komen.