Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouwvrouwen in zuid holland beleven sportieve dag bij ado den haag

Bouwvrouwen in Zuid-Holland beleven sportieve dag bij ADO Den Haag

Dinsdag 12 maart 2024

Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseerde regio Randstad Zuid in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag de Bouwvrouwendag. Veertig enthousiaste dames, werkzaam in alle facetten van de bouw en infra, werden ontvangen in het stadion dat voor de gelegenheid op alle billboards het Bouwvrouwenlogo toonde.

Kathelijne Koster, onze directeur bedrijfsvoering, opende de ochtend met een presentatie over vrouwen in de bouw en de bouwvrouwencampagne. Wiëlle Douma, speelster in het ADO 1-damesteam en werkzaam als bouwvrouw bij Era Contour, inspireerde met haar verhaal over werkprivébalans en het belang van samenwerken. Lisa Jansen, onze adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt, leidde het gesprek over de ervaringen van de vrouwen op de bouwplaats. Er kwamen positieve geluiden, maar ook adviezen naar elkaar om met bepaalde situaties anders om te gaan.

Voetbalclinic

Daarna deden de meeste dames mee aan een voetbalclinic van ADO-trainster Lisa Guijt. In teams werd er fanatiek en met veel plezier gestreden om de eerste plek. De dames die niet deelnamen aan het sportieve gedeelte kregen van een heuse ADO-supporter een rondleiding door het stadion.

De ochtend eindigde met een heerlijke lunch waarbij nog lang ervaringen werden uitgewisseld en werd nagepraat over de ochtend.

Daniëlle Brink
Verenigingsmanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 19 juli 2024
Verbij bouwt én exporteert molen naar de Verenigde Staten

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam Lucas Verbij in contact met iemand die een splinternieuwe molen in de Verenigde Staten wilde laten bouwen. De opdrachtgever emigreerde namelijk op zestienjarige leeftijd naar Amerika om daar zijn geluk te beproeven en heeft daar nu een bollenbedrijf. Verbij Bouw- en Molenmakersbedrijf nam de opdracht aan. "Wanneer de wieken draaien, wil elke Amerikaan dat met eigen ogen ervaren."

Dinsdag 16 juli 2024
Input gevraagd voor logisitieke hubs Rotterdam

Gemeente Rotterdam onderzoekt oplossingen voor efficiënte stadslogistiek. Er zijn zoekgebieden aangewezen waar potentiële hubs gerealiseerd zouden kunnen worden.

Woensdag 10 juli 2024
Projecten voor versnelling gevraagd!

Vanuit de regionale versnellingstafels in Zuid-Holland worden leden van Bouwend Nederland opgeroepen om hun vastlopende projecten in te dienen bij de regionale versnellingstafels. Doel is het versnellen van betreffende projecten en inzichtelijk maken welke knelpunten voortgang vooral belemmeren.