Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Data bouwen en scoren twente pakt uit in de grolsch veste

Data, bouwen en scoren Twente pakt uit in de Grolsch Veste

Dinsdag 12 december 2023

Wat zijn de raakvlakken tussen voetballen en bouwen? Is het al mogelijk om doelpunten te voorspellen? Regio Twente kwam daar achter in een spectaculaire bijeenkomst in de Grolsch Veste. De leden kregen een uniek kijkje achter de schermen bij FC Twente en werden bij gesproken over belangrijke thema's zoals teamwork, ondernemerschap en analyseren van data.

“Wij kijken terug op een bijzonder geslaagd jaar", vatte Lucas Haafkes, voorzitter Regio Twente kernachtig samen tijdens de openingsspeech. We hebben de huizenfabriek van Van Wijnen bezocht in Heerenveen, we gingen zelfs de grens over naar de prefab huizenfabriek van Terhalle en organiseerde verschillende sessies over familiebedrijven, wet kwaliteitsborging en verduurzaming van bestaande woningen. Het jaar 2024 heeft nog veel meer in petto en het bestuur is al druk met de organisatie bezig. Na aankondiging van de gastsprekers bracht hij een toost uit op het nieuwe jaar. 

Data scouting en data analyse  

Niels Wigbold data scout en data analyst bij FC Twente gaf een kijkje achter de schermen over hoe hij in zijn functie analyses maakt van de huidige spelersgroep en hoe achter een scherm, wereldwijd, met verschillende zoekcriteria de ideale speler kan vinden. Een bijzondere ontdekking hoe data wordt verzameld en gedeeld. In het vliegtuig stappen om de ideale speler fysiek te analyseren is niet meer nodig met een muisklik heb je de beschikking over de wereldwijde spelersmarkt. 

Data en bedrijfsvoering 

Erwin Leurink is een oud prof voetballer van zowel Heracles Almelo als FC Twente en heeft zich na zijn voetbal loopbaan gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven op data gebied. Indrukwekkend was zijn persoonlijke verhaal over zijn loopbaan en over de mensen die hem inspireerden. Erwin liet ook de praktische invulling zien tussen de softwarepakketten die binnen de bouw gebruikelijk zijn en de uitwisseling van data ter voorbereiding op de wet kwaliteitsborging. 

Het stadion als spiegel

Benno Schildkamp heeft verschillende directiefuncties gehad binnen de bouw-en installatiebranche en is auteur van het boek "Voetballend ondernemen". Onlangs heeft hij zijn snelgroeiend bedrijf in maaltijden (170 medewerkers) verkocht. In zijn persoonlijke verhaal over leiderschap en mensgericht samenwerken inspireerde hij de deelnemers met een no nonsense aanpak en flinke dosis humor.    

Knallend het jaar uit 

De grasmat in de Grolsch Veste had een buitenaardse uitstraling tijdens de rondleiding. Ook in de avond wordt de mat vitaal gehouden met speciale kleurrijke UV verlichting. De leden werden door de rondleiders meegenomen naar de voetbal kleedkamers, bestuurskamer, commandocentrum en de bouw skyboxen.   
Wil je lid worden van Regio Twente? Kijk dan eens verder op de website. Maar uiteraard kun je Jorrit van Ommen ook mailen (j.vanommen@bouwendnederland.nl) of bellen (06 - 83 17 85 47).

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Oost aan de slag met de ontwikkeling van je medewerkers

De bouwsector staat bekend om zijn dynamiek en constante ontwikkeling. In deze snel veranderende industrie is het essentieel dat bedrijven en hun werknemers zich blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aanleren. Regio Oost heeft hierop ingespeeld en een workshop georganiseerd die is gericht op de leercultuur binnen de sector.

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.

Maandag 22 juli 2024
Buitenlandse bouwers leren taal én vak in Oost

De komende jaren moeten in Nederland bijna een miljoen woningen gebouwd worden, maar goede vakmensen zijn schaars. Daarom zijn arbeidsmigranten hele waardevolle krachten voor de bouwsector. Een aantal medewerkers van Heutink Bouwgroep volgt een traject bij het Deltion College waarin ze zowel gerichte vakkennis opdoen als hun beheersing van de Nederlandse (bouw)taal verbeteren. Daardoor worden ze breder inzetbaar.