Logo Bouwend Nederland

Data, bouwen en scoren Twente pakt uit in de Grolsch Veste

Dinsdag 12 december 2023

Wat zijn de raakvlakken tussen voetballen en bouwen? Is het al mogelijk om doelpunten te voorspellen? Regio Twente kwam daar achter in een spectaculaire bijeenkomst in de Grolsch Veste. De leden kregen een uniek kijkje achter de schermen bij FC Twente en werden bij gesproken over belangrijke thema's zoals teamwork, ondernemerschap en analyseren van data.

“Wij kijken terug op een bijzonder geslaagd jaar", vatte Lucas Haafkes, voorzitter Regio Twente kernachtig samen tijdens de openingsspeech. We hebben de huizenfabriek van Van Wijnen bezocht in Heerenveen, we gingen zelfs de grens over naar de prefab huizenfabriek van Terhalle en organiseerde verschillende sessies over familiebedrijven, wet kwaliteitsborging en verduurzaming van bestaande woningen. Het jaar 2024 heeft nog veel meer in petto en het bestuur is al druk met de organisatie bezig. Na aankondiging van de gastsprekers bracht hij een toost uit op het nieuwe jaar. 

Data scouting en data analyse  

Niels Wigbold data scout en data analyst bij FC Twente gaf een kijkje achter de schermen over hoe hij in zijn functie analyses maakt van de huidige spelersgroep en hoe achter een scherm, wereldwijd, met verschillende zoekcriteria de ideale speler kan vinden. Een bijzondere ontdekking hoe data wordt verzameld en gedeeld. In het vliegtuig stappen om de ideale speler fysiek te analyseren is niet meer nodig met een muisklik heb je de beschikking over de wereldwijde spelersmarkt. 

Data en bedrijfsvoering 

Erwin Leurink is een oud prof voetballer van zowel Heracles Almelo als FC Twente en heeft zich na zijn voetbal loopbaan gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven op data gebied. Indrukwekkend was zijn persoonlijke verhaal over zijn loopbaan en over de mensen die hem inspireerden. Erwin liet ook de praktische invulling zien tussen de softwarepakketten die binnen de bouw gebruikelijk zijn en de uitwisseling van data ter voorbereiding op de wet kwaliteitsborging. 

Het stadion als spiegel

Benno Schildkamp heeft verschillende directiefuncties gehad binnen de bouw-en installatiebranche en is auteur van het boek "Voetballend ondernemen". Onlangs heeft hij zijn snelgroeiend bedrijf in maaltijden (170 medewerkers) verkocht. In zijn persoonlijke verhaal over leiderschap en mensgericht samenwerken inspireerde hij de deelnemers met een no nonsense aanpak en flinke dosis humor.    

Knallend het jaar uit 

De grasmat in de Grolsch Veste had een buitenaardse uitstraling tijdens de rondleiding. Ook in de avond wordt de mat vitaal gehouden met speciale kleurrijke UV verlichting. De leden werden door de rondleiders meegenomen naar de voetbal kleedkamers, bestuurskamer, commandocentrum en de bouw skyboxen.   
Wil je lid worden van Regio Twente? Kijk dan eens verder op de website. Maar uiteraard kun je Jorrit van Ommen ook mailen (j.vanommen@bouwendnederland.nl) of bellen (06 - 83 17 85 47).

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Excursie transformatie Geertruiden NXT en jaarvergadering

Wij nodigen je graag uit voor een excursie naar het voormalig Sint Geertruiden Ziekenhuis en de jaarvergadering bij Van der Valk in Deventer op 15 mei aanstaande. De excursielocatie wordt momenteel getransformeerd naar woningen en maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling “Plan G” genoemd. De excursie sluiten we af met een beknopte jaarvergadering en een diner. 

Dinsdag 2 april 2024
Excursie regio Twente naar circulaire megahal Bleckmann Almelo en update inlenen zzp'ers

Wil je een uniek bezoek brengen aan het eerste circulaire logistiek bedrijfsgebouw in Twente en wil je kort bijgepraat worden over waar je op moet letten bij het inhuren van zzp’ers? Kom dan op 25 april naar de nieuwbouwlocatie van Bleckmann in Almelo.

Donderdag 28 maart 2024
Building the Future biedt frisse kijk op wateruitdagingen

Ruim 250 deelnemers mocht Hogeschool Windesheim maandagmiddag 18 maart ontvangen voor het symposium Building the Future. Op het programma stonden een aantal informatieve en boeiende lezingen en masterclasses, allemaal in het kader van het thema van deze 6e editie: Waterrijk bouwen.