Logo Bouwend Nederland

Deel jouw VIB’s en draag bij aan een veilige sector

Woensdag 13 maart 2024

Wil jij als werkgever een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dé nieuwe tool om blootstelling aan gevaarlijke stoffen te herkennen en voorkomen? Dat kan! De Schadelijke Stoffen Assistent is vanaf september 2024 volledig beschikbaar, maar daar hebben wij jouw hulp bij nodig.

Om straks een vliegende start te maken, verzamelt Volandis nu alvast zo veel mogelijk veiligheidsinformatie van producten die in de bouw en infra gebruikt worden. Deze worden direct in de tool geladen, zodat gebruikers er straks direct over kunnen beschikken.

Nog geen veiligheidsinformatiebladen (VIB’s) van de producten die jullie gebruiken? Vraag deze op bij de leverancier. Heb jij al wel digitale VIB’s die niet ouder zijn dan 3 jaar? Deel ze met ons, wij zorgen dat ze straks voor jou en alle collega-bedrijven uit de bedrijfstak beschikbaar zijn. Zo helpen we elkaar op weg!

Stuur een mail naar vib@volandis.nl waarin je aangeeft dat je VIB’s wilt delen.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 april 2024
Berghege Heerkens: veilig werken kan altijd, geen excuus

Tijdens de Bewust Veilig-dag introduceerde Berghege Heerkens bouwgroep mascotte BRAM en de veilige vijf regels. Deze mascotte is bedacht als rode draad door alle activiteiten om veiliger te werken. "Veilig werken kan altijd", benadrukt veiligheidskundige Ingrid van der Wielen.

Donderdag 11 april 2024
Programma Dag van de Constructeur 6 juni bekend

Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland is een van de keynote sprekers.

Dinsdag 2 april 2024
Bewust Veilig-dag krijgt veel aandacht in Oost-Brabant

Afgelopen woensdag, 27 maart, was het de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Ik mocht bij vijf leden aansluiten om te kijken hoe zij deze dag extra stilstaan bij veilig werken. Het thema van dit jaar was 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'.