Logo Bouwend Nederland

Download het gratis eBook: NIS2 en de impact op de keten

Woensdag 31 januari 2024

Met de aankomende NIS2 wet komt er veel op bedrijven en mkb’ers af. Met name als het gaat belang van samenwerking tussen NIS2 bedrijven en toeleveranciers. Het eBook ‘NIS2 en de impact op de keten’ biedt uitkomst.

Samen Digitaal Veilig heeft speciaal voor belangrijke en essentiële bedrijven en hun toeleveranciers – en vice versa – een eBook gemaakt. Deze publicatie kun je hier gratis downloaden

Zorgplicht digitale veiligheid

NIS2 staat voor Network- and Information Security en draait om het veilig houden van onze essentiële en belangrijke sectoren tegen cyberbedreigingen. Organisaties en bedrijven in deze sectoren moeten hun eigen online beveiliging op orde hebben en hebben aanvullend zorgplicht voor de digitale veiligheid van hun leveranciers. Dit betekent dat die leveranciers, vaak mkb-bedrijven, actief moeten werken aan hun digitale veiligheid.

Dé gids voor NIS2

Het NIS2 Quality Mark en het platform van Samen Digitaal Veilig bieden alle benodigde hulpmiddelen en ondersteuning om deze samenwerking te faciliteren. Dit eBook is jouw gids voor NIS2. Ontdek wat het inhoudt en leer hoe je kunt samenwerken met klanten en leveranciers om aan deze wet te voldoen.

Neem ook deel aan een van de webinars in februari

Wil je meer weten over hoe het NIS2 Quality Mark jouw bedrijf kan beschermen? Schrijf je dan in voor een van de gratis webinars. De experts van Samen Digitaal Veilig leiden je door de ins en outs van de NIS2 wetgeving en het certificeringsproces, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je de volgende stap zet.

Dennis Mollet
beleidsadviseur digitalisering

Gerelateerd nieuws

Woensdag 24 april 2024
Contactgroep Digitalisering kijkt naar de toekomst van de sector, maar niet door een roze bril

De opkomst bij bijeenkomst van de contactgroep Digitalisering van donderdag 18 april was opvallend hoog. Een van de dingen die in Van der Valk hotel Deventer aan de orde kwamen, was namelijk AI, en veel professionals uit de sector zijn razend nieuwsgierig naar wat deze technologie voor de sector kan betekenen.

Dinsdag 23 april 2024
Jaarbeeld Ransomware 2023

In het recent gepubliceerde Jaarbeeld Ransomware 2023 komt een zorgwekkende trend naar voren. Maar liefst 58% van de organisaties die het slachtoffer werden van ransomware, had geen goede back-up procedures.

Maandag 22 april 2024
Nieuw Model Informatieprotocol beschikbaar

digiGO, het platform voor digitaal samenwerken in de ontwerp-, bouw- en technieksector, lanceert versie 1.0 van het Model Informatieprotocol. Hiermee kun je als opdrachtgever en opdrachtnemer in de bouw eenvoudig projectspecifieke contractuele afspraken vastleggen over digitale informatie-uitwisseling. Het protocol vormt daarmee een aanvulling op de gebruikelijke contractvoorwaarden zoals DNR, UAV, en UAV-GC.