Logo Bouwend Nederland

Evenement circulaire verpakkingen en afvalreductie

Dinsdag 8 augustus 2023

Hibin organiseert op 13 september 2023 samen met Circular Plastics Alliance, partners (Heijmans, HSB en De Nijs) en Xella Nederland een inspirerende en interactieve middag rondom afvalreductie en circulaire verpakkingen. Deze middag vindt plaats bij Xella Nederland in Vuren en begint om 12 uur met een bijzondere palingrokerij. Deelname is gratis.

Afvalretour

Afvalvrije bouwplaatsen zijn de toekomst. Wet- en regelgeving stimuleert de bouwsector afval te reduceren en verpakkingen alleen toe te passen wanneer strikt noodzakelijk. Retourname van eigen afval en verpakkingen is een must. Op 13 september wordt het initiatief van Circular Plastics Alliance uit de doeken gedaan. Niet alleen de introductie van het kunststof palletretoursysteem, maar ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ladingdragers en verpakkingsfolies worden besproken en daaromtrent de rol van de handel en fabrikant.

We zoomen in op de retourlogistiek van de circulaire kunststof pallet van Xella. We leren welke stappen Xella Nederland heeft doorlopen om tot deze nieuwe kunststof ladingdrager te komen.

Kortom een inspirerend programma waar fabrikant, groothandel, bouwer én installateur wat van kan opsteken. 

Programma

  • 12:00 – 13:00             --- Inloop met een broodje paling ---
  • 13:00 – 13.15             Welkom door Ralph Jorissen – CEO Noordwest Europa Xella
  • 13:15 – 13:45             Spreker Mona Keijzer –  oud-staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat en Raad van Commissarissen van HSB bouw
  • 13:45 – 14:15             Spreker Martje Fraaije – Programmamanager 'Rabo Circulair Ondernemen Challenge'
  • 14:15 – 14:30             --- Koffiebreak ---
  • 14:30 – 15:00             Henk Kras (Founder en Director) van Circular Plastics Alliance en Jeroen van Heerwaarden (directeur Commercie) van Xella Nederland
  • 15:00 - 16:00              Paneldiscussie met De Nijs, HSB, Heijmans en Xella
  • 16:00 - 17:00             --- Netwerkborrel ---


Interesse? Meld je dan snel aan

Helen Visser
beleidsadviseur duurzaamheid

Gerelateerd nieuws

Woensdag 17 april 2024
“In 2025 hebben alle fabrikanten emissieloos materieel beschikbaar”

Volvo is de eerste Europese leverancier waar zwaar elektrisch bouwmaterieel van de band rolt. Ben Möhlmann van Volvo-distributeur SMT Netherlands spreekt veel bouwbedrijven. Zo kan hij hun wensen goed vertalen naar de fabrikant. Hij houdt een pleidooi voor een subsidie voor opdrachtgevers, zodat aannemers de daadwerkelijke kosten van emissieloos werken kunnen berekenen. En opdrachtgevers: stop met boeteclausules, zoek vooral samen naar oplossingen.

Dinsdag 16 april 2024
BouwBite over netcongestie: meer nadruk op flexvermogen

Afdeling Oost Brabant en Brabant Mid-West organiseren vier keer per jaar een online BouwBite over een actueel thema. Deze keer ging het over netcongestie. Manager strategie Edwin Edelenbos van Netbeheer Nederland legde de ruim zestig deelnemers helder uit wat er speelt.

Donderdag 11 april 2024
Duurzaamheid raakt ook verzekerbaarheid

Prima als de opdrachtgever duurzaam wil bouwen, maar niet alleen voor risico aannemer! Duurzaamheid is belangrijk en leden van Bouwend Nederland werken er uiteraard aan mee. Door hergebruik van materialen of door gebruik van duurzaam gewonnen natuurlijke bronnen. En daarbij mag verwacht worden dat de aannemer met zijn tijd meegaat qua keuzes van materialen en werkwijzen. Toch is de praktijk weerbarstiger zoals blijkt uit de navolgende 2 voorbeelden uit de schadepraktijk van bouwverzekeringen.