Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Gasloos in de gestapelde bouw hoe dan

Gasloos in de gestapelde bouw: hoe dan?

Maandag 14 augustus 2023

Niet in alle wijken wordt een groot warmtenet aangelegd. In eengezinswoningen wordt dan voor een (hybride) warmtepomp of een andere duurzame installatie gekozen. Maar voor meergezinswoningen en gestapelde bouw zijn individuele installaties vaak niet zo’n logische keuze. Hoe kunnen woningcorporaties en hun bouwpartners complexen met gestapelde woningen toch gasloos maken? Je hoort er meer over tijdens dit webinar van de Warmtetour.

Webinar op donderdag 5 oktober van 13.00-15.00 uur

In deze nieuwe sessie van de Warmtetour worden praktijkvoorbeelden en ervaringen van kleinschalige warmtenetten op blokniveau gedeeld. Daarbij gaat het om drie verschillende concepten:

  • Een hoog-temperatuur installatie op het dak, of naast het complex. Hierbij zijn zo min mogelijk ingrepen nodig aan de isolatie van de schil en het afgiftesysteem van het complex.
  • Een laag-temperatuur installatie die gebruikmaakt van warmteopslag.
  • Een warmtenetwerk door verschillende bouwblokken te clusteren. Overcapaciteit in één van de bouwblokken wordt gedeeld met de rest.

Voor wie?

De Warmtetour is interessant voor portefeuillemanagers, managers vastgoed, projectmanagers/-leiders, vastgoedstrategen en adviseurs verduurzaming bij corporaties. Ook leden van Bouwend Nederland en TechniekNL zijn van harte welkom.

Deelname is gratis.

Over de Warmtetour

Speciaal voor professionals uit de corporatiesector en bouwsector organiseren Aedes en Platform31, met partners Techniek NL en Bouwend Nederland, de Warmtetour 2023. De Warmtetour bestaat uit webinars en een fysieke sessie, waar corporaties en hun bouw- en installatiepartners hun ervaring met verschillende warmteconcepten delen. Je krijgt handvatten en oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk van de energietransitie. Je kunt je voor iedere bijeenkomst apart opgeven. 

Edgar van Niekerk
Beleidsadviseur Duurzaamheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 juli 2024
Rekentool extra voorwaarden TOjuli beschikbaar

Sinds deze maand gelden er strengere voorwaarden bij de TOjuli-eis. Je kan niet meer volstaan met het vinkje ‘actieve koeling’ binnen de BENG berekeningen. Er gelden enkele aanvullende voorwaarden. Via de website van RVO kan je een rekentool aanvragen voor de vereenvoudigde berekening van de koelcapaciteit.

Woensdag 10 juli 2024
Ook provincie Limburg hanteert ingroeimodel emissieloos bouwen

Najaar 2023 tekenden ruim 45 partijen het convenant Schoon en Emissieloos bouwen. Zo ook de provincie Limburg. De provincie sprak met een aantal grote Limburgse gemeenten af om de methode van gemeente Eindhoven te gebruiken, elk op een eigen ambitieniveau met het convenant SEB als minimumeis.

Vrijdag 5 juli 2024
Hoe klimaatmaatregelen eenvoudig omgezet worden tot commercieel voordeel

Het Klimaatakkoord of de Green Deal zorgen ervoor dat steeds meer bouw- & infrabedrijven moeten aantonen welke impact zij hebben op het klimaat. Ze worden verantwoordelijk gehouden de CO2-uitstoot verder te verlagen. Hiervoor is een accurate CO2-registratie noodzakelijk.