1. Home
  2. Nieuws
  3. Goed nieuws campagne ik ga voor infra gelanceerd

Goed nieuws: campagne 'Ik ga voor infra' gelanceerd

Dinsdag 1 oktober 2024

De social media campagne 'Ik ga voor infra’ is officieel van start is gegaan. Deze op maat gemaakte campagne is ontworpen om infra-opleidingsbedrijven te ondersteunen en te versterken. Door succesvolle elementen uit eerdere campagnes te combineren met frisse ideeën zetten we de unieke mogelijkheden van een carrière in de infrasector in de spotlight.

Onze focus ligt op een jonge doelgroep, specifiek jongens tussen de 20 en 27 jaar, waarbij we ook bewust aandacht schenken aan hun vriendinnen en moeders als belangrijke beïnvloeders. Met een krachtige boodschap benadrukken we de voordelen van werken in de infra: een diploma, een goed salaris, baanzekerheid, vrijheid en de mogelijkheid om te werken met indrukwekkende machines.

Samenwerking met infrabedrijven

De campagne is lokaal gericht (zowel online als offline) en maakt gebruik van opvallende visuals en krachtige, korte teksten. We werken nauw samen met lokale infrabedrijven en gebruiken hun netwerk en invloed om de doelgroep effectief te bereiken. Om maximaal succes te bereiken is de campagneboodschap getoetst bij een panel van de doelgroep, vergelijkbaar met de aanpak van de succesvolle 'Werkend leren'-campagne. 

Samen gaan we voor infra

Met 'Ik ga voor infra' streven we naar directe impact én duurzaam succes. Tegelijkertijd bereiden we ons voor op een mogelijke samenwerking met de landelijke campagne 'Jij gaat het maken'. We nodigen alle betrokken partijen uit om actief bij te dragen aan de promotie van deze campagne en samen te bouwen aan een toekomst vol kansen in de infra. Gebruik de hashtag #ikgavoorinfra op alle kanalen. Posten op Instagram of TikTok? Tag dan @ikgavoorinfra.

Jakob de Jonge
Verenigingsmanager opleidingsbedrijven
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 7 oktober 2024
Bouwend Nederland aan Tweede Kamer: investeer in de Nederlandse infrastructuur

Het is positief dat het kabinet erkent dat onze infrastructuur voor de ‘grootste instandhoudingsopgave ooit’ staat. De problematiek wordt nu eindelijk erkent. Maar bij de grootste opgave ooit hoort een bijbehorend budget. Helaas wordt er niet extra geïnvesteerd in infrastructuur. Bouwend Nederland roept de Tweede Kamer op om boter bij de vis te doen in aanloop naar het begrotingsdebat van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Maandag 7 oktober 2024
Nederlanders bouwen groots in Zimbabwe

GRAUSBOUW uit Heerlen heeft samen met de inwoners van Magobbo een school gebouwd in één van de allerarmste gebieden van Zimbabwe. Dat was hard nodig omdat meer dan de helft van de 200 kinderen buiten les had, veelal in de brandende zon.

Maandag 7 oktober 2024
Investeren in gelijkwaardig samenwerken: sleutel tot succes

Hoe kunnen we meer aandacht geven aan onderlinge samenwerking in de Assetmanagement-keten? Dat was de vraag die gesteld werd door de Klankbordgroep Markt en Assetmanagement (KGMAM). Aanleiding was de noodzaak van een betere samenwerking tussen markt en Rijkswaterstaat (RWS) rondom de nieuwe basisonderhoudscontracten (BOC’s). Het antwoord op die vraag is samengevat in het ‘Visiedocument Gelijkwaardig Samenwerken’ die in een intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat en markt tot stand is gekomen.