Logo Bouwend Nederland

Grensverkeer met Duitsland - update

Maandag 6 april 2020

Het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag en de premier van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, hebben maandag beklemtoond dat er geen extra grenscontroles langs de Duits-Nederlandse grens komen. Tal van media in Duitsland hebben melding gemaakt van plannen de grens dicht te gooien voor mensen vanuit Nederland die geen noodzakelijke reis naar de Bondsrepubliek maken. Die beperking geldt al voor vijf buurlanden van Duitsland.

Maar de Duitse grens gaat volgens Justitie en Veiligheid niet verder dicht. Wie naar Duitsland reist, kan in de grensstreek weliswaar de vraag krijgen van bijvoorbeeld een Duitse agent of dat echt nodig is. Maar dat blijft verder zonder gevolgen. Het departement overlegt naar eigen zeggen voortdurend met de Duitse autoriteiten. Laschet zei dat in overleg in Berlijn is bevestigd dat de grens met Nederland en België niet wordt gesloten zoals dat bij vijf andere buurlanden het geval is. De grensregio's zijn daarvoor te veel met elkaar verweven.

Pendelkaart

Om te kunnen reizen, is wel een pendelkaart nodig om de grens over te steken. De pendelkaart kunt u hieronder downloaden.

Klik hier voor de pendelkaart.

René Meyboom
Beleidsadviseur Europese zaken
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 april 2024
Berghege Heerkens: veilig werken kan altijd, geen excuus

Tijdens de Bewust Veilig-dag introduceerde Berghege Heerkens bouwgroep mascotte BRAM en de veilige vijf regels. Deze mascotte is bedacht als rode draad door alle activiteiten om veiliger te werken. "Veilig werken kan altijd", benadrukt veiligheidskundige Ingrid van der Wielen.

Donderdag 11 april 2024
Programma Dag van de Constructeur 6 juni bekend

Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland is een van de keynote sprekers.

Dinsdag 2 april 2024
Bewust Veilig-dag krijgt veel aandacht in Oost-Brabant

Afgelopen woensdag, 27 maart, was het de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Ik mocht bij vijf leden aansluiten om te kijken hoe zij deze dag extra stilstaan bij veilig werken. Het thema van dit jaar was 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'.