Logo Bouwend Nederland

Handige webtool om constructieve veiligheid te borgen

Vrijdag 29 maart 2024

Kennisplatform Constructieve Veiligheid heeft samen met partners Dura Vermeer, BAM, Aboma en Pieters Bouwtechniek een handige app ontwikkeld om de constructieve veiligheid van een project te borgen. Voor elke fase – initiatief, ontwerp, engineering, realisatie – beantwoord je een aantal vragen. Via deze gratis app kan je ook heel makkelijk onderaannemers en adviseurs betrekken. Je bent van harte uitgenodigd voor de lancering op donderdag 2 mei.

De nieuwe webtool wordt gelanceerd tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Iedereen die zich bezighoudt met constructieve veiligheid is van harte welkom. Deelname is gratis.   

Waar en wanneer

Donderdag 2 mei van 15-17u in het Auditorium bij Movares, Daalseplein 100 in Utrecht.

Programma op hoofdlijnen

  • In een introductiefilm roepen Job Dura (CEO Dura Vermeer), Joost Nelis (COO BAM Nederland), Paul Hooijschuur (partner Pieters Bouwtechniek), Jeroen Lammertse (directeur Aboma) en Dick Stoelhorst (voorzitter KPCV) alle ketenpartners in de bouw op gebruik te maken van de nieuwe webtool.
  • Dik Spekkink (contentmanager KPCV) laat zien hoe BORGR werkt.
  • Manager Veiligheid Ronald de Groot van Dura Vermeer en hoofd cluster Ontwerp & Engineering René Sterken van BAM delen hun eerste ervaringen met deze tool.

Aanmelden

Je kan jezelf en je collega’s aanmelden via info@kpcv.nl  

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 18 april 2024
Praktisch werkboek over klimmen op de veiligheidsladder

Tijdens de bestuurdersdag was er volop aandacht voor veiligheidscultuur en psychologische veiligheid. Onze bestuurders zagen een toneelstuk over een onveilige situatie op het werk en reflecteerden daarop. Ook was er een keynote lezing over psychologische veiligheid. En op de tafels lag een proefdruk van het nieuwe werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder. Dit werkboek voor mkb-bedrijven is in opdracht van ons ontwikkeld.

Maandag 15 april 2024
Extra maatregelen nodig om veiliger te werken op de vluchtstrook

Veilig werken vraagt om een gemeenschappelijk doel en een goede samenwerking tussen alle betrokken partners. Daarom stelden we met begin dit jaar samen met brancheorganisaties Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) een duidelijk statement met hoge doelen op. Onze boodschap aan Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders luidt: er zijn aanvullende maatregelen nodig om veilig te werken op de vluchtstrook. Mede dankzij ons statement zijn partijen in korte tijd dichter bij elkaar gekomen en zijn de gesprekken geïntensiveerd. We willen beide hetzelfde, veiliger werken en dat gaat niet vanzelf.

Maandag 15 april 2024
Week van 'Hee, ben jij oké?' van start

In de bouw-, infra- en installatiesector mag je zijn wie je bent of wilt zijn. Deze week van 15 t/m 21 april is het de Week van 'Hee, ben jij oké?'. Dit landelijke initiatief heeft tot doel om samen met heel veel organisaties en bedrijven onze sector inclusiever en sociaal veiliger te maken. Doe mee en sta samen met andere bedrijven in de week van 'Hee, ben jij oké?' stil bij inclusie, diversiteit en sociale veiligheid.