Logo Bouwend Nederland

Inspraak uitstootvrije zone vanaf 2025 voor bestel- en vrachtauto’s

Dinsdag 19 september 2023

Vanaf 11 september tot en met 23 oktober 2023 kunt u reageren op het ontwerpverkeersbesluit nul-emissiezone bestel- en vrachtauto’s. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle nieuwe bestel- en vrachtauto's die binnen de Ring A10 in Amsterdam rijden, uitstootvrij zijn. Nieuwe auto's zijn bestel- en vrachtauto's die vanaf 1 januari 2025 op kenteken worden gezet. Bestelauto’s op fossiele brandstof (diesel, benzine, LPG en aardgas, ook hybride) mogen vanaf 1 januari 2025 niet meer binnen de Ring A10 rijden.

Alleen bestel- en vrachtauto`s die elektrisch of op waterstof rijden, mogen na 1 januari 2025 nog de uitstootvrije zone in. Voor een aantal bestaande bestel- en vrachtauto’s gelden overgangsregelingen, waardoor deze een paar jaar langer toegang tot het gebied binnen de Ring A10 behouden.

Op 20 juni jl. heeft gemeente Amsterdam een toelichting gegeven op de voorgenomen uitstootvrije zones. Hier leest u meer over deze bijeenkomst. Meer over de inspraakprocedure leest u op de website van gemeente Amsterdam.

Bouwend Nederland afd. Amsterdam zal een zienswijze indienen op het ontwerpverkeersbesluit, deze zal uiteraard via deze kanalen worden gedeeld.

Lydia de Wit
Verenigingsmanager Regio Randstad Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Duurzaamheid raakt ook verzekerbaarheid

Prima als de opdrachtgever duurzaam wil bouwen, maar niet alleen voor risico aannemer! Duurzaamheid is belangrijk en leden van Bouwend Nederland werken er uiteraard aan mee. Door hergebruik van materialen of door gebruik van duurzaam gewonnen natuurlijke bronnen. En daarbij mag verwacht worden dat de aannemer met zijn tijd meegaat qua keuzes van materialen en werkwijzen. Toch is de praktijk weerbarstiger zoals blijkt uit de navolgende 2 voorbeelden uit de schadepraktijk van bouwverzekeringen.

Donderdag 11 april 2024
Duurzaam én veilig werken met Litium-Ion

Lithium-ion accu’s zijn vaak de kerncomponenten van elektromobiliteit en ze leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Door de hoge energiedichtheid en lange levensduur worden deze accu’s heel veel gebruikt. Li-Ion accu’s zijn echter ook gevoelig voor verkeerd gebruik en beschadiging. In deze checklist zet onze verzekeringspartner Howden een aantal aandachtspunten voor veilig werken met Litium-Ion op een rij.

Donderdag 11 april 2024
CBRE verkleint afvalberg van klanten dankzij herbruikbare bekers van Selecta

CBRE, een wereldwijd dienstverlener en investeerder in commercieel vastgoed, introduceert bij haar klanten de ‘Geen Gezeur’-wasservice van Selecta. Werknemers drinken zo uit kwalitatieve herbruikbare koffiebekers die door Selecta ingezameld en gereinigd worden. Dankzij dit initiatief verkleinen klanten van CBRE hun afvalberg aanzienlijk en zijn ze beter gewapend tegen de immer strenge wetgeving rond recycling.