Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Je kan nu inschrijven voor de digidare award

Je kan nu inschrijven voor de digiDare Award

Woensdag 1 mei 2024

Met de DigiDare Award vragen we aandacht voor succesverhalen van digitale ketensamenwerking in de gebouwde omgeving. Het belangrijkste doel van de prijs is om anderen te inspireren met positieve voorbeelden van digitaal samenwerken—rechtstreeks uit de praktijk.

De bouw is volop bezig om verder te digitaliseren. Maar wanneer spreek je van een succes? Digitalisering gaat immers om meer dan alleen technologie. Het gaat om mensen en organisaties. Het gaat om anders denken, digitaal bewustzijn creëren en je achterban meekrijgen. Het gaat om cultuur.

Wij zijn samen met digiGO op zoek naar succesverhalen van deze cultuuromslag waarin digitale ketensamenwerking, mens en organisatie centraal staan. Aan de hand van voorbeelden willen we de sector laten zien wat digitaal samenwerken in de praktijk voor mens en organisatie betekent en wat het concreet oplevert.

Inschrijven als deelnemer

Je kunt je tot en met 30 juni 2024 inschrijven. Je inzending komt (na redactie) meteen op onze website terecht—wat zorgt voor mooie exposure voor jou of je organisatie. En je ontvangt visuals die je kunt gebruiken om jouw hele netwerk via Social Media te laten weten dat je meedoet met de DigiDare Award.

Shortlist

Begin juli stelt de selectiecommissie een shortlist samen van 10 kanshebbers. Staat jouw succesverhaal op de shortlist? Dan komen we bij je langs voor de opname van een kort interview over jouw succesverhaal.

Meer weten

Ga dan snel naar de website van de digiDare Award Daar vind je het inschrijfformulier en alle informatie over deze prijs.

Dennis Mollet
beleidsadviseur digitalisering
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 juli 2024
'Samen bouwen aan digitale vooruitgang'

Het aanbod van ons om deel te nemen aan een onderzoek naar de invloed van BIM op functies in de bouw, kwam voor Maas-Jacobs op het juiste moment. Vanaf volgend jaar gaan ze de ontwerpfase van alle projecten in 3D uitvoeren. Wat betekent dat voor de taken van medewerkers, en hoe ervaren zij deze taken? Het onderzoek leverde waardevolle inzichten op, vertelt BIM-manager Patrick van Dongen.

Vrijdag 28 juni 2024
Slimmer samenwerken met het digitaal bouwwerkdossier

Vorige week is het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) gelanceerd. Het DSGO kent negen belangrijke bouwstenen, waaronder standaarden, uitwisselingsprotocollen en zaken als identificatie en autorisatie. Joppe Duindam, manager brancheontwikkeling en verenigingszaken: “Beter digitaal samenwerken is cruciaal om een groot aantal maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het recent door Ketenstandaard gepubliceerde whitepaper over het digitaal bouwwerkdossier beschrijft hoe deze digitale samenwerking goed kan werken voor onze sector.”

Maandag 17 juni 2024
Lancering Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) is klaar voor gebruik: op 18 juni wordt versie 1.0 van het afsprakenstelsel gelanceerd en officieel overgedragen aan de markt. Met DSGO is een veilige, betrouwbare en gecontroleerde toegang tot digitale informatie vanuit de hele keten in de ontwerp-, bouw- en technieksector een flinke stap dichterbij.