Logo Bouwend Nederland

KUBR: hét online platform voor professionals in de techniek- en bouwsector

Dinsdag 26 september 2023

KUBR is de nieuwe online community waar professionals in de gebouwde omgeving (technische) kennis en ervaringen uitwisselen. Deelnemers kunnen het platform kosteloos gebruiken. De KUBR community is ontwikkeld door TVVL in samenwerking met Techniek Nederland, Bouwend Nederland en De Bouwcampus.

Doel van platform KUBR is de samenwerking en kennisuitwisseling tussen professionals met een interesse in de gebouwde omgeving bevorderen. De KUBR community borduurt voort op het succes van het TVVL Connect platform, dat na vier jaar bijna 2.500 gebruikers en 450.000 views telde. De kracht van het platform zit hem in de kwaliteit van de informatie die deelnemers delen over actuele thema’s zoals de energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie, installatietechniek, veiligheid en opdrachtgeverschap.

“We staan voor grote maatschappelijke én technische uitdagingen. Samenwerking tussen de ontwerp-, bouw- en technieksector is tegenwoordig noodzakelijk om projecten te laten slagen. KUBR biedt professionals een uitgelezen kans om hun kennis te verbreden en verdiepen en elkaar online te ontmoeten”, aldus algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland.  

Algemeen directeur Erik van Engelen van Techniek Nederland: “De ontwikkelingen in de gebouwde omgeving gaan razendsnel. Met KUBR wordt het voor professionals een stuk eenvoudiger om bij te blijven. Bovendien wordt integraal werken steeds belangrijker. Dat doe je sámen met je collega’s bij partnerbedrijven in de keten. Daarom is KUBR Community van onschatbare waarde.”

Hoe KUBR werkt  

Thema’s: inhoudelijke thema’s volgen en zo nieuwe inhoud ontvangen via een nieuwsfeed.

Vraag & antwoord: vragen stellen aan de community of vragen van anderen beantwoorden.

Groepen en projecten: deelnemers creëren een eigen groep voor projecten waar ze mee bezig zijn, bijvoorbeeld een pilot voor een bepaalde toepassing van houtbouw.

Technipedia: definities van technische termen.

Kennisbank: relevante kennisdocumenten en onderzoeksrapporten.

Deelnemersoverzicht: eenvoudig contact maken met vakgenoten, specialisten en andere relaties.

BEKIJK OOK DE INTRODUCTIEVIDEO

Aanmelden en kosteloos gebruiken

Alle professionals met een interesse in de gebouwde omgeving kunnen deelnemen aan KUBR en bijdragen aan een duurzame gebouwde omgeving.

Arjan Walinga
Beleidsadviseur ketensamenwerking
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 16 april 2024
BouwBite over netcongestie: meer nadruk op flexvermogen

Afdeling Oost Brabant en Brabant Mid-West organiseren vier keer per jaar een online BouwBite over een actueel thema. Deze keer ging het over netcongestie. Manager strategie Edwin Edelenbos van Netbeheer Nederland legde de ruim zestig deelnemers helder uit wat er speelt.

Donderdag 11 april 2024
Duurzaamheid raakt ook verzekerbaarheid

Prima als de opdrachtgever duurzaam wil bouwen, maar niet alleen voor risico aannemer! Duurzaamheid is belangrijk en leden van Bouwend Nederland werken er uiteraard aan mee. Door hergebruik van materialen of door gebruik van duurzaam gewonnen natuurlijke bronnen. En daarbij mag verwacht worden dat de aannemer met zijn tijd meegaat qua keuzes van materialen en werkwijzen. Toch is de praktijk weerbarstiger zoals blijkt uit de navolgende 2 voorbeelden uit de schadepraktijk van bouwverzekeringen.

Donderdag 11 april 2024
Duurzaam én veilig werken met Litium-Ion

Lithium-ion accu’s zijn vaak de kerncomponenten van elektromobiliteit en ze leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Door de hoge energiedichtheid en lange levensduur worden deze accu’s heel veel gebruikt. Li-Ion accu’s zijn echter ook gevoelig voor verkeerd gebruik en beschadiging. In deze checklist zet onze verzekeringspartner Howden een aantal aandachtspunten voor veilig werken met Litium-Ion op een rij.