Logo Bouwend Nederland

Leerlingen mavo/havo ontdekken de wereld van techniek in Oosterbeek

Woensdag 20 maart 2024

Opleidingsbedrijf Revabo te Oosterbeek opende op 12 en 13 maart jongstleden hun deuren voor mavo- en havo-leerlingen om ze te enthousiasmeren voor de techniek. Wel 80 leerlingen van het Cadea College uit Duiven en het OBC uit Elst konden deze 2 dagen kennis maken met de veelzijdigheid van het werken in de Techniek en deelnemen aan technische activiteiten.

Het opleidingsbedrijf voor installatie- en elektrotechniek (IW Achterhoek Rivierenland) én het opleidingsbedrijf voor de bouw (Revabo Oosterbeek) hebben hun handen ineen geslagen voor deze twee dagen. De uitvoering van dit event is in samenwerking met Infravak uit Holten, de Schildersvakopleiding en de mechatronica afdeling van ROC RijnIJssel gedaan. Piet Koppelaar, directeur van Revabo zegt: "Het is van groot belang dat de leerlingen uit de theoretische opleidingen zien hoe mooi en veelzijdig de techniek is. Kennismaken en enthousiasmeren voor een beroep in de techniek is het belangrijkste. Het maakt niet uit voor welke sector in de techniek ze uiteindelijk kiezen. Te weinig jongeren kiezen voor een mbo-opleiding in de techniek. Daardoor is er een groot tekort aan technische vakmensen. We hopen door het organiseren van gezamenlijke activiteiten jongeren te enthousiasmeren over het werken in de techniek en zo een bijdrage te kunnen leveren aan de tekorten. De jongeren van nu zijn de techneuten voor de toekomst!"

Enthousiast

Het vakmanschap stond deze dagen voorop, net als plezier en de mogelijkheid je eigen talenten te ontdekken. Zo waren de leerlingen actief bezig met schilderen, behangen, tegelzetten, timmeren, metselen, riolering aanleggen, windmolens maken die op zonne-energie draaien en werken met metaal en elektrotechniek. Leuk was het om te zien hoe meiden met gelakte nagels stenen stonden te stapelen en wanden te betegelen en andere jongeren helemaal enthousiast werden van het werken met hun handen.

Esther ten Have
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 24 april 2024
Contactgroep Digitalisering kijkt naar de toekomst van de sector, maar niet door een roze bril

De opkomst bij bijeenkomst van de contactgroep Digitalisering van donderdag 18 april was opvallend hoog. Een van de dingen die in Van der Valk hotel Deventer aan de orde kwamen, was namelijk AI, en veel professionals uit de sector zijn razend nieuwsgierig naar wat deze technologie voor de sector kan betekenen.

Dinsdag 23 april 2024
Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Donderdag 18 april 2024
Zero Emissiemiddag VolkerWessels Materieel & Logistiek

We nodigen je graag uit voor een interessante middag bij VolkerWessels Materieel & Logistiek in Rijssen op dinsdag 21 mei 2024. Als regio Oost willen we je zo goed mogelijk informeren over en voorbereiden op alles omtrent zero emissie. Tijdens deze middag is er volop ruimte om ervaringen en gedachten te delen over dit onderwerp samen met ondernemers uit de regio.