Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Leren van elkaar ervaringen delen dat doen we in contactgroepen

Leren van elkaar, ervaringen delen. Dat doen we in contactgroepen

Dinsdag 19 september 2023

Op dinsdag 19 september waren twaalf meewerkend partners naar Breda gekomen voor een eerste overleg van de Contactgroep Meewerkend partners van leden in Afdeling Brabant Mid-West.

Kick-off in teken van kennismaken en wat kom je halen en brengen

Twaalf, in dit geval allen dames, raakten met elkaar in gesprek over hun werk- en privésituatie en hadden elkaar direct gevonden. Een feest van herkenning van werksituaties en het ijs was dan ook snel gebroken.

Er werd bij dit eerste overleg vooral opgehaald wat men komt halen en brengen en wat de verwachtingen van dit overleg zijn. Meewerkend partners zijn vaak het manusje van alles op kantoor en aanspreekpunt voor de medewerkers en onderaannemers waarmee gewerkt wordt. Daarnaast houden ze de website/social media bij, zorgen voor de planning, de contacten met opdrachtgevers en leveranciers, doen de administratie erbij en ga zo maar door. Vaak teveel om op te noemen. Dat maakt de job juist wel veelzijdig en leuk, maar ook erg intensief.

Zo kwam aan bod hoe je werk en privé gescheiden kunt houden, de personeelsplanning in de bouwvak (collectief sluiten of niet), het personeelstekort en hoe je omgaat met de veranderde wensen van jongeren, nieuwe medewerkers én hoe je je huidige medewerkers aan boord houdt. Er werden over en weer tips gegeven, wat bij meerdere dames zeker stof tot nadenken gaf.

Dit overleg krijgt in het nieuwe jaar een vervolg. We bespreken dan op verzoek het organiseren van het proces rondom de Wet kwaliteitsborging. Iets wat in veel gevallen ook op het bordje van de meewerkend partner is beland.

Fijn dat leden op deze manier elkaars ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen opzoeken bij vragen. Natuurlijk kun je ook voor veel vragen of voor het leggen van contacten met andere leden, terecht bij Petra Landmeter (06-15557622) of Yvonne van Zijl (06-10796348).

Contactgroepen in de regio en afdelingen

Zo zijn er in de regio en in de diverse afdelingen ook andere Contactgroepen die hetzelfde doel hebben: ervaringen delen en leren van elkaar.

  • Contactgroep KAM (voor kam/QHSE-medewerkers), woensdag 20 september 2024 van 14.30 tot 17.00 uur bij Van der Valk in Tilburg.
  • Contactgroep Digitalisering (voor it-functionarissen) - de volgende in Afdeling Brabant Mid-West en Zeeland is op 3 otkober van 14.00 tot 16.00 uur in Zalencentrum De Raayberg in Bergen op Zoom.
  • Contactgroep Personeel (voor hr-medewerkers) - de volgende in Afdeling Brabant Mid-West is op 15 november 2023 van 12.00 tot 14.00 uur, gastheer is jullie collega Martens en Van Oord in Oosterhout.

Aanmelden kan via Petra of Yvonne. Wanneer je jezelf of jouw medewerkers (vrijblijvend) opgeeft voor één van de contactgroepen ontvang je in het vervolg automatisch de uitnodigingen voor deze bijeenkomsten/overleggen.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 juli 2024
'Samen bouwen aan digitale vooruitgang'

Het aanbod van ons om deel te nemen aan een onderzoek naar de invloed van BIM op functies in de bouw, kwam voor Maas-Jacobs op het juiste moment. Vanaf volgend jaar gaan ze de ontwerpfase van alle projecten in 3D uitvoeren. Wat betekent dat voor de taken van medewerkers, en hoe ervaren zij deze taken? Het onderzoek leverde waardevolle inzichten op, vertelt BIM-manager Patrick van Dongen.

Vrijdag 28 juni 2024
Slimmer samenwerken met het digitaal bouwwerkdossier

Vorige week is het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) gelanceerd. Het DSGO kent negen belangrijke bouwstenen, waaronder standaarden, uitwisselingsprotocollen en zaken als identificatie en autorisatie. Joppe Duindam, manager brancheontwikkeling en verenigingszaken: “Beter digitaal samenwerken is cruciaal om een groot aantal maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het recent door Ketenstandaard gepubliceerde whitepaper over het digitaal bouwwerkdossier beschrijft hoe deze digitale samenwerking goed kan werken voor onze sector.”

Maandag 17 juni 2024
Lancering Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) is klaar voor gebruik: op 18 juni wordt versie 1.0 van het afsprakenstelsel gelanceerd en officieel overgedragen aan de markt. Met DSGO is een veilige, betrouwbare en gecontroleerde toegang tot digitale informatie vanuit de hele keten in de ontwerp-, bouw- en technieksector een flinke stap dichterbij.