Logo Bouwend Nederland

Leren van elkaar, ervaringen delen. Dat doen we in contactgroepen

Dinsdag 19 september 2023

Op dinsdag 19 september waren twaalf meewerkend partners naar Breda gekomen voor een eerste overleg van de Contactgroep Meewerkend partners van leden in Afdeling Brabant Mid-West.

Kick-off in teken van kennismaken en wat kom je halen en brengen

Twaalf, in dit geval allen dames, raakten met elkaar in gesprek over hun werk- en privésituatie en hadden elkaar direct gevonden. Een feest van herkenning van werksituaties en het ijs was dan ook snel gebroken.

Er werd bij dit eerste overleg vooral opgehaald wat men komt halen en brengen en wat de verwachtingen van dit overleg zijn. Meewerkend partners zijn vaak het manusje van alles op kantoor en aanspreekpunt voor de medewerkers en onderaannemers waarmee gewerkt wordt. Daarnaast houden ze de website/social media bij, zorgen voor de planning, de contacten met opdrachtgevers en leveranciers, doen de administratie erbij en ga zo maar door. Vaak teveel om op te noemen. Dat maakt de job juist wel veelzijdig en leuk, maar ook erg intensief.

Zo kwam aan bod hoe je werk en privé gescheiden kunt houden, de personeelsplanning in de bouwvak (collectief sluiten of niet), het personeelstekort en hoe je omgaat met de veranderde wensen van jongeren, nieuwe medewerkers én hoe je je huidige medewerkers aan boord houdt. Er werden over en weer tips gegeven, wat bij meerdere dames zeker stof tot nadenken gaf.

Dit overleg krijgt in het nieuwe jaar een vervolg. We bespreken dan op verzoek het organiseren van het proces rondom de Wet kwaliteitsborging. Iets wat in veel gevallen ook op het bordje van de meewerkend partner is beland.

Fijn dat leden op deze manier elkaars ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen opzoeken bij vragen. Natuurlijk kun je ook voor veel vragen of voor het leggen van contacten met andere leden, terecht bij Petra Landmeter (06-15557622) of Yvonne van Zijl (06-10796348).

Contactgroepen in de regio en afdelingen

Zo zijn er in de regio en in de diverse afdelingen ook andere Contactgroepen die hetzelfde doel hebben: ervaringen delen en leren van elkaar.

  • Contactgroep KAM (voor kam/QHSE-medewerkers), woensdag 20 september 2024 van 14.30 tot 17.00 uur bij Van der Valk in Tilburg.
  • Contactgroep Digitalisering (voor it-functionarissen) - de volgende in Afdeling Brabant Mid-West en Zeeland is op 3 otkober van 14.00 tot 16.00 uur in Zalencentrum De Raayberg in Bergen op Zoom.
  • Contactgroep Personeel (voor hr-medewerkers) - de volgende in Afdeling Brabant Mid-West is op 15 november 2023 van 12.00 tot 14.00 uur, gastheer is jullie collega Martens en Van Oord in Oosterhout.

Aanmelden kan via Petra of Yvonne. Wanneer je jezelf of jouw medewerkers (vrijblijvend) opgeeft voor één van de contactgroepen ontvang je in het vervolg automatisch de uitnodigingen voor deze bijeenkomsten/overleggen.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Invoering NIS2 wetgeving in Nederland vertraagd

Met de aankomende NIS2 wet komt er veel op bedrijven en hun mkb-toeleveranciers af. De invoeringsdatum van 18 oktober 2024 wordt in Nederland niet gehaald, maar wél in de landen die ons omringen. Dus doe je zaken met bedrijven over de grens, houd er dan rekening mee dat je opdrachtgever eisen kan stellen aan je digitale veiligheid.

Donderdag 11 april 2024
Publicatie voor opdrachtgevers: geef ruimte aan innovaties

Onze nieuwe publicatie beschrijft voor opdrachtgevers hoe ze out of the box oplossingen kunnen stimuleren. Natuurlijk mag je hen er ook op wijzen.

Dinsdag 9 april 2024
Toepassingen van AI in de bouw

Eind maart vond in Helsinki het eerste fysieke congres over AI in de bouw plaats. Bezoekers uit allerlei landen lieten zich informeren én inspireren over de nieuwste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie. Die nadruk lag op de toepassing van AI in de ontwerpfase, zoals parametrisch ontwerpen. Maar ook toepassingen in de uitvoering kwamen aan bod. Bouwend Nederland was erbij en gaat samen met Hogeschool Rotterdam verder onderzoek doen naar AI in de bouw.