Logo Bouwend Nederland

Meld je aan voor de Bewust Veilig-dag 2023

Maandag 21 november 2022

Op woensdag 29 maart 2023 organiseert de bouw-, techniek- en onderhoudssector de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Dit jaar is de slogan Bewust Bezig = Bewust Veilig. Bewust bezig zijn met veiligheid op het werk is van levensbelang. Misschien nu nog wel sterker dan in voorgaande jaren. Met steeds meer nieuwe mensen met verschillende achtergronden, groeit het belang van bewustwording rond veilig en gezond werken.

Voor het zevende jaar op rij organiseren we met Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland de Bewust Veilig-dag. Met het initiatief willen we de bewustwording rond veilig en gezond werken binnen de sector vergroten. Nu de bouw- en technische sector de komende jaren vele nieuwe mensen verwelkomen, geldt ook voor hen: Bewust Bezig = Bewust Veilig.

Hoe ziet de dag eruit?

Tijdens de Bewust Veilig-dag 2023 besteden bedrijven in de sector op hun eigen manier aandacht aan veilig en gezond werken. Ieder deelnemend bedrijf bepaalt zelf hoe het deze dag inricht en welke activiteiten het organiseert. De organiserende brancheorganisaties leveren ondersteunende middelen en inspiratie om het thema te agenderen.

Bewust Veilig-dag 2022 groot succes

De Bewust Veilig-dag van 2022 was een groot succes. Meer dan 400 bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud meldden zich aan, van groot tot klein. Zij besteedden elk op hun eigen manier aandacht aan gezondheid en veiligheid op het werk.

Meld je nu aan

We roepen alle bedrijven in de bouw, techniek en infra op om zich aan te melden voor deze nieuwe editie van de Bewust Veilig-dag. Deelname is gratis en vrijblijvend.

Aanmelden kan via deze website. De website is ook de spil waarop alle informatie te vinden is. Om helemaal op de hoogte te blijven, is Bewust Veilig ook te volgen op Twitter, Instagram en LinkedIn.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 april 2024
Berghege Heerkens: veilig werken kan altijd, geen excuus

Tijdens de Bewust Veilig-dag introduceerde Berghege Heerkens bouwgroep mascotte BRAM en de veilige vijf regels. Deze mascotte is bedacht als rode draad door alle activiteiten om veiliger te werken. "Veilig werken kan altijd", benadrukt veiligheidskundige Ingrid van der Wielen.

Donderdag 11 april 2024
Programma Dag van de Constructeur 6 juni bekend

Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland is een van de keynote sprekers.

Dinsdag 2 april 2024
Bewust Veilig-dag krijgt veel aandacht in Oost-Brabant

Afgelopen woensdag, 27 maart, was het de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Ik mocht bij vijf leden aansluiten om te kijken hoe zij deze dag extra stilstaan bij veilig werken. Het thema van dit jaar was 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'.