Logo Bouwend Nederland

Milieuzone Haarlem voor vrachtwagens vanaf 2022

Dinsdag 4 mei 2021

Haarlem vindt een gezonde stad en schone lucht belangrijk. Daarom voert de gemeente op 1 januari 2022 een milieuzone in voor vrachtwagens. Ben je transportondernemer en heb je een vrachtwagen met emissieklasse 5 of lager? Houd er dan rekening mee dat vanaf dan alleen dieselvrachtwagens met emmissieklasse 6 of hoger de milieuzone in mogen.

Op 25 maart 2021 heeft de Haarlemse gemeenteraad besloten om per 1 januari 2022 de milieuzone in te voeren voor vrachtverkeer in het centrum en omliggende wijken. Het invoeren van de milieuzone is een stap naar de 0-emmissiezone in 2025 met meer maatregelen voor schone lucht. Om de milieuzone formeel te regelen, heeft het college van B&W op 20 april 2021 een concept-verkeersbesluit en een concept-beleidsregel vastgesteld voor het geven van ontheffingen. Op basis daarvan kan de gemeente bijvoorbeeld dagontheffingen geven voor vrachtwagens die een enkele keer in de milieuzone moeten zijn of ontheffingen voor meerdere maanden wanneer een vervangende vrachtwagens is besteld, maar nog moet worden geleverd. Beide concepten liggen tot en met 21 mei 2021 ter inzage voor reacties.

Op RDW kentekencheck kun je op basis van kenteken controleren aan welke klasse je vrachtwagen voldoet. Meer informatie over de Milieuzone, het concept-verkeersbesluit en een concept-beleidsregel kun je hier vinden.

Lydia de Wit
Verenigingsmanager Regio Randstad Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Duurzaamheid raakt ook verzekerbaarheid

Prima als de opdrachtgever duurzaam wil bouwen, maar niet alleen voor risico aannemer! Duurzaamheid is belangrijk en leden van Bouwend Nederland werken er uiteraard aan mee. Door hergebruik van materialen of door gebruik van duurzaam gewonnen natuurlijke bronnen. En daarbij mag verwacht worden dat de aannemer met zijn tijd meegaat qua keuzes van materialen en werkwijzen. Toch is de praktijk weerbarstiger zoals blijkt uit de navolgende 2 voorbeelden uit de schadepraktijk van bouwverzekeringen.

Donderdag 11 april 2024
Duurzaam én veilig werken met Litium-Ion

Lithium-ion accu’s zijn vaak de kerncomponenten van elektromobiliteit en ze leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Door de hoge energiedichtheid en lange levensduur worden deze accu’s heel veel gebruikt. Li-Ion accu’s zijn echter ook gevoelig voor verkeerd gebruik en beschadiging. In deze checklist zet onze verzekeringspartner Howden een aantal aandachtspunten voor veilig werken met Litium-Ion op een rij.

Donderdag 11 april 2024
CBRE verkleint afvalberg van klanten dankzij herbruikbare bekers van Selecta

CBRE, een wereldwijd dienstverlener en investeerder in commercieel vastgoed, introduceert bij haar klanten de ‘Geen Gezeur’-wasservice van Selecta. Werknemers drinken zo uit kwalitatieve herbruikbare koffiebekers die door Selecta ingezameld en gereinigd worden. Dankzij dit initiatief verkleinen klanten van CBRE hun afvalberg aanzienlijk en zijn ze beter gewapend tegen de immer strenge wetgeving rond recycling.