1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuw tv seizoen de bouw maakt het start 7 september

Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

Dinsdag 3 september 2024

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Elke aflevering ontdekt Daan de wereld van de bouw en infra op verschillende manieren. Zo gaat hij wekelijks langs bij een unieke bouwplaats, zoals bij de bouw van een olympisch zwembad in Drachten of de restauratie van de iconische Amsterdamse Westertoren. Daarnaast gaat Daan elke week in de leer bij een bijzondere bouwer. Zo ontmoet hij Heleen, die als ecoloog de wereld van de bouw met de natuur samenbrengt en spreekt hij met zij-instromers die hun geluk op latere leeftijd vonden door hun carrièreswitch. Tot slot kijkt Daan dit seizoen mee met twee grote projecten: de bouw van het nieuwe Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar en de duurzame loopbrug Passerelle bij treinstation Zwolle. Deze grote uitdagingen worden beiden vier afleveringen lang belicht, want waar begin je als zo'n ingewikkeld medisch complex met allemaal bijzondere eisen moet bouwen? Hoe bouw je een brug dwars over een van de drukste treinstations van het land terwijl de stad eromheen doorraast?  

Kijken!

Je ziet het allemaal in 'De bouw maakt het' vanaf 7 september elke zaterdag om 17.00 bij RTL4.

Waarom doen we dit?

Als initiatiefnemer van het tv-programma willen we graag laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor Nederland. Dit is het tweede seizoen. Bekijk hier alle fragmenten van het eerste seizoen.

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 10 september 2024
Regiodag Zuid 2024: samen de toekomst tegemoet

Op woensdag 4 september 2024 stond de Regiodag Zuid in het teken van de toekomst en hoe deze er (voor de bouw en infra) uitziet. Waar kun je een dag met zo’n actueel en relevant thema en zo'n futuristische insteek beter organiseren dan op de Brainport Industries Campus? De animo was groot, getuige de 150 deelnemers die op het event in Eindhoven waren afgekomen.

Donderdag 5 september 2024
Bijeenkomst 12 september van fysiek naar online: Zero Emissie Zones en Bouwlogistiek

De fysieke bijeenkomst op 12 september hebben wij helaas moeten annuleren. wegens onvoldoende aanmeldingen. Om je toch te informeren bieden we de mogelijkheid om de inhoud van de workshops, alsnog online te volgen. Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 5 september 2024
Oproep deelname aan werkconferenties over de vergwisplicht

In september organiseert de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) twee conferenties over de vergewisplicht. In het Arbeidsomstandighedenbesluit staat dat de opdrachtgever in de ontwerpfase verplicht is om zich ervan te vergewissen dat de betrokken werkgevers en zelfstandigen in staat zijn de verplichtingen voor de arbeidsomstandigheden die gelden in de uitvoeringsfase na te komen. We waarderen het als je jouw ervaringen deelt met de Arbeidsinspectie. Dus sluit vooral aan op donderdag 5 of donderdag 19 september van 9.30 tot 16.30 uur in Utrecht.