Logo Bouwend Nederland

Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Dinsdag 23 april 2024

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Via de online bijeenkomsten van het programma 'Jij gaat het maken' melden zich steeds meer kandidaten om een carrièreswitch te overwegen richting onze sector. Ook het eigen netwerk levert regelmatig nieuwe kandidaten op.

Eenmaal aangemeld volgt de kandidaat een traject om te ontdekken of de sector iets voor hem/haar kan zijn. Wat wil ik, wat kan ik en wat zijn bijvoorbeeld de opleidingsmogelijkheden? De opleidingsvouchers die door de sector beschikbaar worden gesteld voor kansberoepen zijn een welkome aanvulling om iemand te kunnen opleiden en of om te scholen. 

Wil je meer weten?

Ken jij iemand die ook interesse heeft om te gaan werken in onze sector? Kijk dan eens voor meer informatie op deze website of neem contact op met onze adviseur Switchers Bouw en Infra, Petra Denen

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 14 mei 2024
Gemeente Breda en marktpartijen zoeken naar logistieke oplossingen

De stad Breda staat voor een enorme woningbouwopgave. Het inwoneraantal zal tot 2040 bijna verdubbelen. Die enorme opgave is óók een grote logistieke opgave. Want hoe bouw je efficiënt, met zo min mogelijk verkeershinder en weinig emissies. De gemeente ging hierover graag in gesprek met marktpartijen.

Woensdag 8 mei 2024
Fa H. Heijnen en Zn: een familiebedrijf moderniseren gaat niet vanzelf

Harrie Heijnen had de hoop al opgegeven dat zijn zoon Mark ooit in de bouw zou gaan werken. Toch kreeg het bouwvirus ook de vierde generatie Heijnen in zijn greep en sinds kort is hij zelfs samen met zijn vader en tante mede-eigenaar van Fa H. Heijnen en Zn.

Woensdag 1 mei 2024
Al bijna een eeuw jaar volgt aannemersbedrijf Mesu de weg der geleidelijkheid

Vier generaties Mesu hebben hun stempel gedrukt op het Zeeuwse aannemersbedrijf Mesu. Volgens Jeroen Mesu hebben hij, zijn vader en opa echter niets wezenlijks veranderd aan het bedrijf dat zijn overgrootvader bijna honderd jaar geleden startte. Het is groter gegroeid, dat wel, maar het werkveld is nog altijd hetzelfde.