1. Home
  2. Nieuws
  3. Opmars zij instromers in de bouw en infra

Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Dinsdag 23 april 2024

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Via de online bijeenkomsten van het programma 'Jij gaat het maken' melden zich steeds meer kandidaten om een carrièreswitch te overwegen richting onze sector. Ook het eigen netwerk levert regelmatig nieuwe kandidaten op.

Eenmaal aangemeld volgt de kandidaat een traject om te ontdekken of de sector iets voor hem/haar kan zijn. Wat wil ik, wat kan ik en wat zijn bijvoorbeeld de opleidingsmogelijkheden? De opleidingsvouchers die door de sector beschikbaar worden gesteld voor kansberoepen zijn een welkome aanvulling om iemand te kunnen opleiden en of om te scholen. 

Wil je meer weten?

Ken jij iemand die ook interesse heeft om te gaan werken in onze sector? Kijk dan eens voor meer informatie op deze website of neem contact op met onze adviseur Switchers Bouw en Infra, Petra Denen

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 september 2024
Uitnodiging regiosessies innovatieve onderwijshuisvesting

We nodigen onze leden, die scholen (ver)bouwen, uit om deel te nemen aan de regiosessies in het kader van het Programma Onderwijshuisvesting (POHV) en het Innovatieprogramma Onderwijshuisvesting (IPOHV). Doel van deze programma's is om standaardisatie, kennisuitwisseling en professionaliteit in de sector te bevorderen.

Donderdag 5 september 2024
HBO Bouw Award 2024: stem op jouw favoriet

Ook dit jaar organiseren Avans Hogeschool, BouwTalent Zuid en wij als Regio Zuid de HBO Bouw Award. De prijs is voor het beste, meest prestigieuze afstudeerproject van de opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling van Avans Hogeschool. Dit jaar is het event helemaal digitaal. 

Dinsdag 3 september 2024
Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.