Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Opmars zij instromers in de bouw en infra

Opmars zij-instromers in de bouw en infra

Dinsdag 23 april 2024

Wist je dat er gemiddeld zo'n 50 kandidaten zich aan het oriënteren zijn voor een carrière in de bouw en infra in de regio Brabant en Limburg?

Via de online bijeenkomsten van het programma 'Jij gaat het maken' melden zich steeds meer kandidaten om een carrièreswitch te overwegen richting onze sector. Ook het eigen netwerk levert regelmatig nieuwe kandidaten op.

Eenmaal aangemeld volgt de kandidaat een traject om te ontdekken of de sector iets voor hem/haar kan zijn. Wat wil ik, wat kan ik en wat zijn bijvoorbeeld de opleidingsmogelijkheden? De opleidingsvouchers die door de sector beschikbaar worden gesteld voor kansberoepen zijn een welkome aanvulling om iemand te kunnen opleiden en of om te scholen. 

Wil je meer weten?

Ken jij iemand die ook interesse heeft om te gaan werken in onze sector? Kijk dan eens voor meer informatie op deze website of neem contact op met onze adviseur Switchers Bouw en Infra, Petra Denen

Karin Oomen
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 23 juli 2024
Hart gevolgd: van vwo 4 naar BBL-opleiding in de bouw

Je kunt het met recht een opmerkelijke switch noemen: ondanks uitstekende cijfers het vwo vaarwel zeggen om timmerman te worden. Het is precies wat Jerom Verstraaten op zijn 16e deed. 3,5 jaar later is hij nog elke dag heel blij met zijn keuze.

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.

Woensdag 10 juli 2024
Samen sterk voor aanpak krapte in de infra

We hebben als infrasector een grote uitdaging. Ons werk is voorwaardelijk voor de vele maatschappelijke uitdagingen waar we als land voor staan. Tegelijkertijd zijn er te weinig mensen om dat werk uit te voeren. De verwachting is dat die krapte tot minimaal 2040 mede door vergrijzing en ontgroening verder toeneemt. Het is tijd voor extra actie. De komende jaren maken we ons, samen met onze leden en relevante stakeholders, sterk voor een aanvullend pakket aan maatregelen om de krapte verder aan te pakken.