Logo Bouwend Nederland

Podcast: Hoe werk je veilig met onderaannemers?

Woensdag 6 maart 2024

Veiligheid versterkt als je samenwerkt, dat is het thema van de Bewust Veilig-Dag op 27 maart 2024. Maar hoe waarborg je die veiligheid nou als je werkt met onderaannemers en welke stappen moet je zetten om veiligheid goed bespreekbaar te maken.

In aflevering 42 van ‘De bouw maakt het’ podcast gaat presentator Iman de Vries in gesprek met Henk Vreeswijk, algemeen directeur van Freesmij en Roland Christenhusz, KAM manager bij Siers Groep. Beide heren kunnen vanuit hun eigen ervaring en expertise duidelijk vertellen hoe je veiligheid kan implementeren in de organisatie en hoe je dat doet samen met onderaannemers. Maar met alleen goede certificaten en protocollen kom je er niet, want in de aflevering gaat het ook uitgebreid over het belang van de psychologische kant van veiligheid.

 

Beluister hier de podcast

 

Wil je meer weten over veiligheid in de bouw en infra of over de Bewust Veilig-dag? Ga dan naar www.bewustveilig.com.

Bedankt voor het luisteren! Vergeet niet te abonneren op De bouw maakt het podcast om geen aflevering te missen.

Eline Maarse

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 april 2024
Extra maatregelen nodig om veiliger te werken op de vluchtstrook

Veilig werken vraagt om een gemeenschappelijk doel en een goede samenwerking tussen alle betrokken partners. Daarom stelden we met begin dit jaar samen met brancheorganisaties Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) een duidelijk statement met hoge doelen op. Onze boodschap aan Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders luidt: er zijn aanvullende maatregelen nodig om veilig te werken op de vluchtstrook. Mede dankzij ons statement zijn partijen in korte tijd dichter bij elkaar gekomen en zijn de gesprekken geïntensiveerd. We willen beide hetzelfde, veiliger werken en dat gaat niet vanzelf.

Maandag 15 april 2024
Week van 'Hee, ben jij oké?' van start

In de bouw-, infra- en installatiesector mag je zijn wie je bent of wilt zijn. Deze week van 15 t/m 21 april is het de Week van 'Hee, ben jij oké?'. Dit landelijke initiatief heeft tot doel om samen met heel veel organisaties en bedrijven onze sector inclusiever en sociaal veiliger te maken. Doe mee en sta samen met andere bedrijven in de week van 'Hee, ben jij oké?' stil bij inclusie, diversiteit en sociale veiligheid.

Vrijdag 12 april 2024
Berghege Heerkens: veilig werken kan altijd, geen excuus

Tijdens de Bewust Veilig-dag introduceerde Berghege Heerkens bouwgroep mascotte BRAM en de veilige vijf regels. Deze mascotte is bedacht als rode draad door alle activiteiten om veiliger te werken. "Veilig werken kan altijd", benadrukt veiligheidskundige Ingrid van der Wielen.