Logo Bouwend Nederland

Primeur! Half jaar gratis deelname aan cybersecurityprogramma

Maandag 25 september 2023

Elke dag zijn hacks en datalekken in het nieuws. Als branchevereniging willen we onze leden helpen bij de bescherming tegen internetcriminelen. Daarom kun je een half jaar gratis deelnemen aan de plus-versie van het platform Samen Digitaal Veilig, inclusief praktische begeleiding op maat. Als je je al eerder hebt geregistreerd bij Samen Digitaal Veilig, dan wordt je account automatisch overgezet naar de plus-versie.

We raden je aan om gebruik te maken van deze kans. Een cyberaanval kan iedereen overkomen en alleen samen worden we digitaal veilig. Helaas leven er nogal wat misverstanden rondom cyberaanvallen.

 • “Ik heb geen tijd”
  Er is een nieuwe cybersecuritywet aangekondigd: NIS2. Net als bij de AVG moet een flink aantal bedrijven verplicht maatregelen nemen op het vlak van cybersecurity. Zet dus nu alvast de eerste stappen, dan ben je tijdig voorbereid en ben je de drukte bij de IT-leveranciers voor.

 • “Dat overkomt mij niet”
  Veel van onze leden denken dat ze geen doelwit zijn. Of dat ze het goed geregeld hebben. Helaas wijst de praktijk anders uit. Cyberaanvallen treffen alle soorten ondernemingen, groot en klein.

 • “Bij mij is niets te halen”
  Ook in onze branche werken we met gevoelige informatie die vertrouwelijk moet blijven. Ook werken vaak meerdere partijen (digitaal) samen aan hetzelfde project. Dit betekent dat informatie moet worden gedeeld, wat extra beveiligingsrisico's met zich meebrengt.

 • “Mijn systemen zijn beveiligd”
  Digitale veiligheid is best complex, want het gaat ook om gedrag en bewustzijn. Wist je dat in meer dan de helft van de gevallen een hack ontstaat door menselijke fouten? Met de gratis Plus versie krijgen je medewerkers 20 trainingsvideo’s te zien die ingaan op de belangrijkste aandachtspunten.

Mis deze kans niet!

Speciaal voor jou als lid van Bouwend Nederland mag je een half jaar gratis gebruikmaken van de uitgebreide plus-versie in het platform Samen Digitaal Veilig. Het platform helpt je met het slim invoeren van een paar simpele maatregelen die jouw digitale veiligheid snel verhogen!      

 • Een half jaar gratis toegang tot de plus-versie van Samen Digitaal Veilig
 • Praktische online begeleidingssessie
 • Online trainingsprogramma voor medewerkers (20 leerzame video’s)
 • Checklists waarmee je inzicht krijgt in hoe het staat met jouw digitale veiligheid
 • Een dashboard waarop je jouw voortgang kunt zien

Meld je nu aan voor de kick-off sessie

Tijdens deze sessie vertellen we meer over wat je kunt verwachten en hoe je gebruik kunt maken van het aanbod.

Dennis Mollet
beleidsadviseur digitalisering

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Invoering NIS2 wetgeving in Nederland vertraagd

Met de aankomende NIS2 wet komt er veel op bedrijven en hun mkb-toeleveranciers af. De invoeringsdatum van 18 oktober 2024 wordt in Nederland niet gehaald, maar wél in de landen die ons omringen. Dus doe je zaken met bedrijven over de grens, houd er dan rekening mee dat je opdrachtgever eisen kan stellen aan je digitale veiligheid.

Donderdag 11 april 2024
Publicatie voor opdrachtgevers: geef ruimte aan innovaties

Onze nieuwe publicatie beschrijft voor opdrachtgevers hoe ze out of the box oplossingen kunnen stimuleren. Natuurlijk mag je hen er ook op wijzen.

Dinsdag 9 april 2024
Toepassingen van AI in de bouw

Eind maart vond in Helsinki het eerste fysieke congres over AI in de bouw plaats. Bezoekers uit allerlei landen lieten zich informeren én inspireren over de nieuwste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie. Die nadruk lag op de toepassing van AI in de ontwerpfase, zoals parametrisch ontwerpen. Maar ook toepassingen in de uitvoering kwamen aan bod. Bouwend Nederland was erbij en gaat samen met Hogeschool Rotterdam verder onderzoek doen naar AI in de bouw.