Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Programma dag van de constructeur 6 juni bekend

Programma Dag van de Constructeur 6 juni bekend

Donderdag 11 april 2024

Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland is een van de keynote sprekers.

Kennis delen en netwerken staan centraal tijdens de Dag van de Constructeur. Het volle sprekersprogramma bestaat uit drie keynotes en diverse breakoutsessies. En hoewel het thema van de dag, ‘Samenwerken aan veilige én duurzame constructies’, ongewijzigd is ten opzichte van vorig jaar, is de noodzaak en invulling ervan zeker niet minder actueel.

Keynotes

De eerste keynote is een duo-presentatie van Jack Smeets (voorzitter VNconstructeurs) en Fries Heinis (Algemeen Directeur Bouwend Nederland), beiden lid van de Stuurgroep Veiligheid in de bouw. Zij vertellen hoe we er sectorbreed voorstaan met de implementatie van het programma Veiligheid in de bouw, met name op het gebied van het borgen van constructieve veiligheid.

Bram Mommers (Global Techology Officer, Arcadis) gaat het in de tweede keynote hebben over artificial intelligence en de invloed van deze digitaliseringsontwikkeling op de rol van de ingenieur/constructeur.

In de derde en laatste keynote vertelt huidig Constructeur van het Jaar Hans de Wit (Managing Director / Tunnel Engineering Consults (TEC)) over de wereldwijde ontwikkelingen in de tunnelbouw. Hij zal onder andere ingaan op de duurzaamheidsparadox, ofwel het spanningsveld tussen ontwerpen en bouwen voor een lange levensduur (durability) en het verminderen van het gebruik van milieu- en CO2-intensieve materialen (sustainability).

Verdiepingssessies

Verder staat er weer een diverse mix aan verdiepende breakoutsessies op het programma. Over onder andere spraakmakende projecten zoals Post Rotterdam, de Fenix loods in Rotterdam en de verbouwing van het Centraal Station van Amsterdam. En ook over actuele thema’s, zoals forensisch schadeonderzoek, duurzaam door slank ontwerp in beton en Paris Proof constructies. Voor ieder wat wils, of het nu om woningbouw, utiliteitsbouw of infra gaat.

Constructeur van het Jaar en Constructeursregister

Tijdens de Dag van de Constructeur wordt traditioneel de nieuwe Constructeur van het Jaar bekend gemaakt. Een eervolle erkenning voor constructeurs die zich buitengewoon inzetten voor het constructeursvak. Verder worden de geaccrediteerde registerconstructeurs, -ontwerpers en -toetsers feestelijk bekendgemaakt.

Meld je snel aan

Voor het hele programma en sprekersinformatie, zie www.dedagvandeconstructeur.nl

 

 

 

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.