Logo Bouwend Nederland

Publicatie voor opdrachtgevers: geef ruimte aan innovaties

Donderdag 11 april 2024

Onze nieuwe publicatie beschrijft voor opdrachtgevers hoe ze out of the box oplossingen kunnen stimuleren. Natuurlijk mag je hen er ook op wijzen.

Ruim baan voor innovaties in de bouw en infra

Er is in Nederland veel werk aan de winkel om te verduurzamen, de gebouwde omgeving klimaatadaptief te maken en de achterstanden in het onderhoud weg te werken. De toenemende bevolkingsdichtheid, de aanscherping van milieuregels en een tekort aan personeel zorgen voor uitdagingen, die je met traditioneel werken moeilijk kan oplossen. Innovaties openen de noodzakelijke nieuwe wegen om vaart te maken en vooruitgang te boeken.

Voor jou als ondernemer niets nieuws natuurlijk. Maar veel (kleinere) opdrachtgevers weten niet goed hoe ze innovaties kunnen uitvragen binnen de aanbestedingsregels. Daarom hebben we deze publicatie gemaakt.

Onze medewerkers zullen deze mogelijkheden onder de aandacht brengen in hun gesprekken met lokale overheden. En natuurlijk kan jij opdrachtgevers ook op de mogelijkheden wijzen aan de hand van deze publicatie.

 

Download de publicatie:

 

Jos van Alphen
Adviseur aanbestedingsrecht
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 10 mei 2024
Met DICO naar een bijna ‘onbemande’ administratie

Lithos en PHB Bouw maken deel uit van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB). Waar de 50 medewerkers van Lithos zich vooral richten op nieuwbouw, houden de 100 medewerkers van PHB zich bezig met nieuwbouw, renovatie én restauratie. Beide bedrijven streven naar zo min mogelijk administratieve rompslomp, en daarin zijn ze met de DICO standaard goed geslaagd.

Woensdag 1 mei 2024
Je kan nu inschrijven voor de digiDare Award

Met de DigiDare Award vragen we aandacht voor succesverhalen van digitale ketensamenwerking in de gebouwde omgeving. Het belangrijkste doel van de prijs is om anderen te inspireren met positieve voorbeelden van digitaal samenwerken—rechtstreeks uit de praktijk.

Donderdag 25 april 2024
Test jij mee onze nieuwe module van de Digiscan Bouw

We hebben samen met Techniek Nederland een nieuwe module ontwikkeld voor de digiscan. Deze nieuwe module toetst hoe goed jij digitaal samenwerkt in de keten en welke stappen je daarin mogelijk kan zetten. We vinden het fijn als je deze nieuwe module mee wil testen.