Software ontwikkelt: ons overzicht is uitgebreid
Vrijdag 3 maart 2023
Uit een onlangs uitgevoerde onderzoek naar digitalisering in de bouw- en infrasector werd al duidelijk dat aannemers grote stappen voorwaarts hebben gemaakt in het digitaliseren van hun processen. Voor leden die zich willen oriënteren op beschikbare software voor hun bouwproces is er op de website een overzicht te vinden van sofwarepakketten waarmee veel leden werken en positieve ervaringen mee hebben.
Het overzicht vermeld zowel totale ERP-pakketten als sofware voor deelprocessen als calculatie en oplevering. Ook is er een verwijzing naar een vergelijkingspagina voor BIM-software. Omdat processen en software voortdurend in ontwikkeling zijn, passen wij ook met regelmaat het softwareoverzicht aan. Zo ook nu zijn er vier leveranciers met hun pakket aan het overzicht toegevoegd en heeft Pro4All, waarvan vele leden gebruik maken, de mogelijkheden wat aangepast. Ook is er een ICT-partner toegevoegd die het mogelijk maakt om vanuit cloud-werkplekken ook in alle grafische (BIM) bestanden realtime met je partners te werken.
Wet kwaliteitsborging
Veel pakketten maken ook koppelingen of passen hun software aan om klaar te zijn voor de komst van de Wet kwaliteitsborging voor de bouw (per 1-1-2024). Zij vermelden dat veelal onder het kopje 'opmerkingen' dat je na openklappen van elk pakket kunt vinden.
Ga hier naar het volledige en vernieuwde software-overzicht en lees hier de resultaten van het onderzoek naar digitalisering in de sector.
Gerelateerd nieuws
Wil je aan de slag met het verhogen van de cyberveiligheid van je onderneming? Dan is het goed om te weten dat maandag 2 september de subsidieregeling Mijn Cyberweerbare Zaak is geopend. De subsidie geldt voor kleine bedrijven tot en met 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal €10 miljoen. De regeling staat ook open voor zzp'ers.
De vinding ligt op de plank, de seinen staan op groen, het team staat op scherp, maar steeds opnieuw komt er iets tussen. Veel mkb'ers in de bouw en infra zullen deze situatie herkennen: innovatie komt vaak maar slecht op gang door de drukte van alledag. De Hanzehogeschool Groningen wil met Regio Noord helpen de uitvoerende innovatiekracht bij mkb-bedrijven te vergroten.
Het aanbod van ons om deel te nemen aan een onderzoek naar de invloed van BIM op functies in de bouw, kwam voor Maas-Jacobs op het juiste moment. Vanaf volgend jaar gaan ze de ontwerpfase van alle projecten in 3D uitvoeren. Wat betekent dat voor de taken van medewerkers, en hoe ervaren zij deze taken? Het onderzoek leverde waardevolle inzichten op, vertelt BIM-manager Patrick van Dongen.