Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Stappenplan wkb nu beschikbaar

Stappenplan Wkb nu beschikbaar

Maandag 27 maart 2023

Het is definitief: per 1 januari 2024 treedt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking. Die wet betekent nogal wat voor bouwbedrijven. Misschien zijn alle voorbereidingen er tot nu toe bij ingeschoten. Daarvoor hebben we nu het Wkb stappenplan ontwikkeld.

In zeven stappen helpen wij je op weg om je bedrijf klaar te maken voor de wet. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over je software en zijn je contracten met opdrachtgevers en onderaannemers op orde? Er zijn ook diverse belangrijke aandachtspunten voor een specifiek project op een rijtje gezet.

Bekijk het stappenplan op onze themapagina Wkb.

Hier vind je ook andere hulpmiddelen die je helpen bij de voorbereiding.

Wkb-trainingen

Liever eerst of óók nog een training volgen? Al meer dan 1000 bedrijven gingen je voor.

Kijk hier voor de eerstvolgende trainingsdata.

Mis je informatie…

Op onze themapagina vind je een heleboel informatie en praktische tools om je voor te bereiden op de Wkb. Staat de informatie die je zoekt er niet bij, mail dan naar jurist Reina Uittenbogaard.

Reina Uittenbogaard

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 9 juli 2024
WKB Begeleidingstraject

Sinds 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van kracht. Deze wet heeft grote consequenties voor de organisatie van de kwaliteitsborging bij alle bouw- en infrabedrijven.

Vrijdag 7 juni 2024
Besluit over verbouw onder Wkb naar 1 december 2024

Op 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) ingegaan. Daarbij is kwaliteitsborging verplicht voor nieuwe bouwwerken in gevolgklasse 1, zoals eengezinswoningen en kleinere bedrijfspanden. Het voornemen was om per 1 januari 2025 ook bij verbouwen kwaliteitsborging verplicht te stellen. Gisteren heeft minister Hugo de Jonge de Tweede Kamer geïnformeerd dat het besluit hierover een half jaar is uitgesteld.

Vrijdag 12 april 2024
Handige animatie over de Wkb voor opdrachtgevers

Vanaf 2024 wordt stapsgewijs kwaliteitsborging ingevoerd. In deze animatie van BZK wordt goed uitgelegd waar particuliere opdrachtgevers rekening mee moeten houden en welke afspraken zij moeten maken met jou als aannemer, de architect en de adviseurs. Werk je voor particuliere opdrachtgevers, dan kan je hen op deze animatie wijzen.