Logo Bouwend Nederland

Test je kennis over veiligheid met de BNL Veilig-quiz

Woensdag 15 april 2020

De afgelopen weken hebben we ons hard gemaakt om onze sector veilig te laten doorwerken in deze tijden van het coronavirus. Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ is daar het resultaat van. Maar dat is niet het enige. Bouwend Nederland heeft nu ook een quiz ontwikkeld waarmee je jouw kennis over veiligheid kunt testen: de BNL Veilig-quiz. Speel je mee?

Download de BNL Veilig-quiz vandaag nog op je mobiel, tablet of computer. 

Met de BNL Veilig-quiz beantwoord je verschillende vragen over veiligheid in onze sector. En inderdaad, een aantal daarvan gaan ook over corona. Maar ook andere veiligheidsthema's komen aan bod, zoals vallen van hoogte, aanrijdingsgevaar, gevaarlijke stoffen, Bouwspraak en meer. Bij elk thema zijn er steeds 100 vragen te beantwoorden. Iedere twee weken voegen we een nieuwe set met vragen over weer een ander thema toe. Het eerste thema dat je in de quiz kunt vinden is: Gezondheid. Als je tot de beste 5 spelers van een periode behoort, ontvang je een leuke attentie. Meld je highscore dus aan! 

De 100 vragen over het volgende thema “Vallen” verschijnen op 28 april 2020.

BNL-quiz vanaf nu beschikbaar

Sinds woensdag 15 april is de BNL Veilig-quiz live. Je kunt de quiz direct online spelen via onderstaande url maar die ook als app downloaden op je mobiele telefoon, tablet of gewoon op de computer. Volg de instructie in de onderstaande video om de app te installeren. Let wel, de quiz is niet beschikbaar als app in de de App Store van Apple of de Play Store van Google. 

Klik op deze link om de quiz te starten of te downloaden of ga naar https://www.quizhubcreations.nl/BNLveilig.

Quizinstructie BNL Veilig

De onderstaande video geeft extra tekst en uitleg over hoe je de quiz kunt downloaden

Reina Uittenbogaard

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 april 2024
Berghege Heerkens: veilig werken kan altijd, geen excuus

Tijdens de Bewust Veilig-dag introduceerde Berghege Heerkens bouwgroep mascotte BRAM en de veilige vijf regels. Deze mascotte is bedacht als rode draad door alle activiteiten om veiliger te werken. "Veilig werken kan altijd", benadrukt veiligheidskundige Ingrid van der Wielen.

Donderdag 11 april 2024
Programma Dag van de Constructeur 6 juni bekend

Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland is een van de keynote sprekers.

Dinsdag 2 april 2024
Bewust Veilig-dag krijgt veel aandacht in Oost-Brabant

Afgelopen woensdag, 27 maart, was het de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Ik mocht bij vijf leden aansluiten om te kijken hoe zij deze dag extra stilstaan bij veilig werken. Het thema van dit jaar was 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'.