Logo Bouwend Nederland

Toolboxen Bewust Veilig-dag 2024 bekend

Dinsdag 12 december 2023

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Bewust Veilig-dag op 27 maart 2024. Deze jaarlijkse themadag staat in het teken van veilig en gezond werken. In navolging van eerdere jaren besteden wij in aanloop naar deze dag, en natuurlijk op de dag zelf, veel aandacht aan dit onderwerp. We hopen en verwachten dat ook dit jaar weer veel bedrijven meedoen. Zo zetten we het thema veilig en gezond werken samen op de kaart!

Bedrijven die meedoen ondersteunen we met verschillende hulpmiddelen. Zo komen dit jaar de toolboxen en de webshop terug.

Maar liefst zes online toolboxen

Als deelnemer aan de Bewust Veilig-dag kan je meedoen aan de online toolboxen. Verspreid over de dag zijn er zes presentaties, waarin experts handige tips en handvatten delen over verschillende veiligheidsonderwerpen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Werken langs de weg
  • Veilige inzet van e-materieel
  • Werken op hoogte
  • Gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij bewerkingen
  • Veiligheidsgedrag: risico’s herkennen en bespreken
  • Fysieke belasting op de bouwplaats en op kantoor

Elke toolbox duurt 30 minuten, met uitzondering van de toolbox ‘Werken op hoogte’. Deze duurt 40 minuten. Het exacte tijdschema maken we later bekend.

Webshop

Net als vorig jaar zijn in de webshop diverse Bewust Veilig-producten te bestellen om te laten zien dat jouw bedrijf aandacht besteedt aan veilig en gezond werken. Van posters en bouwhekdoeken om jullie deelname onder de aandacht te brengen, tot bidons, geurkaarten voor in bedrijfsauto’s, maar ook pennen en stressballen om uit te delen aan personeel en relaties. Bezoek de webshop voor het volledige assortiment.

 

Let op: Voor sommige producten gelden lange levertijden. Plaats jouw bestelling daarom op tijd, zodat je zeker weet dat alles op tijd binnen is voor de Bewust Veilig-dag op 27 maart 2024.

Meld je aan

Op dit moment staat de teller op bijna 400 aanmeldingen. Natuurlijk hopen we het recordaantal van 695 deelnemers van vorig jaar te overtreffen. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter we veilig en gezond werken in de hele keten onder de aandacht brengen. Schrijf je daarom nu in! 

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 april 2024
Extra maatregelen nodig om veiliger te werken op de vluchtstrook

Veilig werken vraagt om een gemeenschappelijk doel en een goede samenwerking tussen alle betrokken partners. Daarom stelden we met begin dit jaar samen met brancheorganisaties Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) een duidelijk statement met hoge doelen op. Onze boodschap aan Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders luidt: er zijn aanvullende maatregelen nodig om veilig te werken op de vluchtstrook. Mede dankzij ons statement zijn partijen in korte tijd dichter bij elkaar gekomen en zijn de gesprekken geïntensiveerd. We willen beide hetzelfde, veiliger werken en dat gaat niet vanzelf.

Maandag 15 april 2024
Week van 'Hee, ben jij oké?' van start

In de bouw-, infra- en installatiesector mag je zijn wie je bent of wilt zijn. Deze week van 15 t/m 21 april is het de Week van 'Hee, ben jij oké?'. Dit landelijke initiatief heeft tot doel om samen met heel veel organisaties en bedrijven onze sector inclusiever en sociaal veiliger te maken. Doe mee en sta samen met andere bedrijven in de week van 'Hee, ben jij oké?' stil bij inclusie, diversiteit en sociale veiligheid.

Vrijdag 12 april 2024
Berghege Heerkens: veilig werken kan altijd, geen excuus

Tijdens de Bewust Veilig-dag introduceerde Berghege Heerkens bouwgroep mascotte BRAM en de veilige vijf regels. Deze mascotte is bedacht als rode draad door alle activiteiten om veiliger te werken. "Veilig werken kan altijd", benadrukt veiligheidskundige Ingrid van der Wielen.