Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Veilig werken met pur en pu harsen

Veilig werken met Pur en PU harsen

Donderdag 23 maart 2023

Vanwege nieuwe EU regelgeving is het voor professionele gebruikers van producten waarin diisocyanaten zijn verwerkt -zoals Pur en PU harsen- verplicht om voor 24 augustus 2023 een training te hebben gevolgd in het veilig werken met diisocyanaten. Als er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan kan dit leiden tot een onomkeerbare overgevoeligheid. De training is verplicht voor medewerkers die werken met de polyurethaan kunstharsen o.a. Filoform zoals, Giethars en Gietmoffen, Pers-wikkelmof en FiloSlim-wikkelmofs en PUR. Dit is te vinden op de verpakking of staat opgenomen in het VeiligheidsInformatieblad. In de sector gebruiken wij deze stoffen bij het realiseren van elektramoffen.

Meer informatie over deze verplichte training is hier te vinden.

Yvonne de Rijck
Adviseur techniek vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.