Logo Bouwend Nederland

Vernieuwde flyer Vierdaagse werkweek voor 55-plussers verschenen

Maandag 3 oktober 2022

Als medewerker in de bouw en infra werk je het liefst gezond door tot je pensioen. Wil je minder werken, maar kom je (nog) niet in aanmerking voor de zwaarwerkregeling? Dan is misschien de vierdaagse werkweek 55-plus een oplossing voor jou. In opdracht van de cao-partijen is zojuist een vernieuwde flyer uitgebracht over de vierdaagse werkweek voor 55-plussers. Hierin vind je uitleg over artikel 6.5 van de cao Bouw & Infra. Mét deze nieuwe flyer is ook een reeks veelgestelde vragen en antwoorden rond de vierdaagse werkweek uitgebracht én voorbeelden van het jaarschema vierdaagse werkweek voor 55-plussers voor het kalenderjaar 2023. Download ze hieronder.

Nieuwe flyers

Deze flyers kun je gebruiken om werknemers te informeren hoe de regeling werkt.

 

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, neem dan contact op met de afdeling Advies via telefoonnummer 079-3252 250 of stuur een bericht.

Bouwend Nederland Advies

Gerelateerd nieuws

Donderdag 21 maart 2024
Vakbonden staan met actie zwaarwerkregeling op bouwplaatsen aan verkeerde loket

Sinds 1 januari 2021 kent de cao Bouw & Infra een zwaarwerkregeling. Hierdoor kunnen werknemers in onze sector met een zwaar beroep drie jaar eerder stoppen met werken. In de nieuwe cao bouw en infra is afgesproken dat de huidige zwaarwerkregeling per 1-1-2026 voortgezet wordt met 5 jaar tot 1-1-2031. Vakbonden voeren op dit moment onder andere acties bij bouwplaatsen voor verlenging van deze regeling. Wat werkgevers betreft staan ze hier aan het verkeerde loket.

Maandag 18 december 2023
Hoe voorkom je verzuim door werkstress?

Als ondernemer in de bouw en infra heb je jouw medewerkers hard nodig om het bedrijf draaiende te houden. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, toenemende werkdruk en stijgend verzuim. Door te focussen op werkplezier en de juiste balans voor jouw medewerkers kun je verzuim door werkstress verlagen of voorkomen. Benieuwd hoe je dat doet? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.

Maandag 30 oktober 2023
Podcast: De nieuwe generatie ondernemers over leiderschap

Zijn flexibele werktijden dé manier om personeel aan te trekken en te behouden? Welke cultuur werkt het beste om mensen in jouw bedrijf te laten groeien? Aan tafel bij presentator Iman de Vries zitten Sophia van Bakel, commercieel directeur bij Vermeulengroep en Artjan van Kooten, algemeen directeur van VKP. In aflevering 36 van ‘De bouw maakt het podcast’ vertellen zij over hun vernieuwende leiderschapsstijl en hoe zij er daarmee voor zorgen dat hun organisaties en mensen toekomstbestendig zijn.