Cao-partijen Bouw & Infra (vakbonden en werkgevers) willen meer weten over de praktijk, ervaringen en wensen van UTA-werknemers, vooral op het gebied van arbeidstijden, overuren en reisuren. In de cao is afgesproken om hier onderzoek naar te doen. Het onderzoek is nu gestart en wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau, Berenschot. Deelname aan deze enquête is anoniem en volledig vertrouwelijk. Je antwoorden zijn niet herleidbaar naar jou en worden uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek.
Wie kan meedoen aan het onderzoek?
UTA-werknemers die in loondienst zijn, dus een arbeidscontract hebben, bij een bouw- en infrabedrijf. Om mee te doen klik je op deze link.
Ben je werkgever van een bouw- en infrabedrijf? Doe dan mee via deze link.
Resultaten
Door de vragenlijst in te vullen help je cao-partijen beter te begrijpen hoe de cao Bouw & Infra in de dagelijkse praktijk werkt. Op basis van de knelpunten die naar voren komen, gaan werkgevers en vakbonden in gesprek over hoe het werk van UTA-werknemers gezonder en aantrekkelijker gemaakt kan worden.
Gerelateerd nieuws
De uitzendbranche kan per 1 januari 2025 ook gebruikmaken van de zwaarwerkregeling voor de bouw en infra. Cao-partijen van de uitzendbranche en bouw en infra zijn dit overeengekomen. Dit is goed nieuws voor medewerkers in de bouw en infra die een aantal jaren als uitzendkracht hebben gewerkt. Onder voorwaarden tellen die jaren namelijk vanaf 2025 voor hen ook mee.
Op 26 juli 2024 is het besluit tot algemeenverbindendverklaring (AVV) van de cao Railinfrastructuur (RIS) gepubliceerd in de Staatscourant.
Je hebt ze vast wel eens gehoord, de horrorverhalen van ondernemers die na een weekje buitenland terugkomen met een torenhoge telefoonrekening. Gelukkig zijn de risico’s op heel hoge rekeningen afgelopen jaren ingeperkt. Helaas kun je nog steeds veel geld kwijt zijn, met een beetje pech verbruik je in enkele seconden al voor tientallen euro's aan mobiel dataverkeer. Er zijn namelijk een aantal plekken die extra aandacht verdienen. Zo valt bijvoorbeeld het netwerk op zee niet onder Europese netwerk, hetzelfde geldt voor Turkije. Wij vertellen je alles wat je moet weten over bellen en internetten in het buitenland, zo kun jij met een gerust hart op vakantie. Lees je mee?