Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Wat weet jij al over de wkb doe de quiz

Wat weet jij al over de Wkb? Doe de quiz!

Dinsdag 3 januari 2023

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) gaat naar verwachting vanaf 1 juli 2023 in. Maar heb jij voldoende kennis over de Wkb? Je kunt dit eenvoudig testen met onze Wkb-quiz. Zo zie je of je al een echte kenner bent, of nog wat te leren hebt.

Doe de quiz! 

De quiz bevat zeven vragen en kost nog geen vijf minuten om in te vullen. Vul hem meteen in.

Voorbereiding op de Wkb

Kan jouw score nog verbeterd worden? Bouwend Nederland ondersteunt je op verschillende manieren bij je voorbereiding op de Wkb. Een eerste stap is de basistraining Wkb van onze Academy, die inmiddels al meer dan duizend deelnemers kent. 

Op dethemapagina over de Wkb is veel informatie te vinden over de Wkb en wat dit voor jouw bedrijfsvoering betekent. Ook staan er op deze plek korte video's waarin ondernemers vertellen over het proefproject dat ze deden. 

Reina Uittenbogaard

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 9 juli 2024
WKB Begeleidingstraject

Sinds 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van kracht. Deze wet heeft grote consequenties voor de organisatie van de kwaliteitsborging bij alle bouw- en infrabedrijven.

Vrijdag 7 juni 2024
Besluit over verbouw onder Wkb naar 1 december 2024

Op 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) ingegaan. Daarbij is kwaliteitsborging verplicht voor nieuwe bouwwerken in gevolgklasse 1, zoals eengezinswoningen en kleinere bedrijfspanden. Het voornemen was om per 1 januari 2025 ook bij verbouwen kwaliteitsborging verplicht te stellen. Gisteren heeft minister Hugo de Jonge de Tweede Kamer geïnformeerd dat het besluit hierover een half jaar is uitgesteld.

Vrijdag 12 april 2024
Handige animatie over de Wkb voor opdrachtgevers

Vanaf 2024 wordt stapsgewijs kwaliteitsborging ingevoerd. In deze animatie van BZK wordt goed uitgelegd waar particuliere opdrachtgevers rekening mee moeten houden en welke afspraken zij moeten maken met jou als aannemer, de architect en de adviseurs. Werk je voor particuliere opdrachtgevers, dan kan je hen op deze animatie wijzen.