Webinar Omgevingsveiligheid 26 september
Dinsdag 20 augustus 2024
Sinds dit jaar is de nieuwe Omgevingswet van kracht. Wat dat voor jou als KAM-manager, omgevingsmanager, projectleider, uitvoerder of werkvoorbereider betekent, vertellen we je in een webinar. Je hoort meer over de extra eisen vanuit de Omgevingswet voor het proces van werkvoorbereiding tot aan de uitvoering in relatie tot omgevingsveiligheid. Sluit vooral aan op donderdag 26 september van 13:30-14:30 uur.
De Omgevingswet gaat over de ruimte waarin mensen wonen, werken en ontspannen. Deze nieuwe wet voegt oude wetten samen en bevat regels voor wat er buiten te zien, horen en ruiken is. Een vergunning aanvragen voor een nieuw plan of idee kan in het nieuwe digitale Omgevingsloket. In dit loket staan alle regels en plannen van gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk.
Volgens de Omgevingswet moet je voortaan bij het aanvragen van een omgevingsvergunning, de omgevingsveiligheid aantonen. Maar hoe werkt dat precies? Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden? Welke documenten lever je aan?. Hoe garandeer je naleving van de plannen tijdens de uitvoering, en is er een verband met het V&G-plan?
Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens het webinar Nieuwe Omgevingswet en omgevingsveiligheid van Bouwend Nederland in samenwerking met Bewuste Bouwers. Ook reiken we je praktische handvatten aan.
Aanmelden
Je kan je aanmelden via deze link: Webinar omgevingsveiligheid Bewuste Bouwers - Aanmelden (aanmelder.nl)
Je ontvangt twee dagen voor het webinar een link waarmee je op 26 september gratis kunt deelnemen.
Ben je 26 september niet in de gelegenheid om deel te nemen? We publiceren na afloop een nieuwsbericht met link om het webinar terug te kijken.
Over Bewuste Bouwers
Stichting Bewuste Bouwers zet zich al vijftien jaar in voor meer bewustzijn van de omgeving waarin gebouwd wordt. Uiteraard is omgevingsveiligheid een van de pijlers van hun gedragscode.
Themapagina Omgevingswet
Alvast meer weten over de Omgevingswet, bekijk dan onze themapagina.
Gerelateerd nieuws
Met de Schadelijke Stoffen Assistent kun je op een eenvoudige manier voldoen aan de registratie-eisen van gevaarlijke stoffen, zoals vereist door de Arbowet. Het instrument wordt nog verder ontwikkeld zodat het volledig voldoet aan het 4-stappenplan van de Zelfinspectie Gevaarlijke Stoffen van de Nederlandse Arbeidsinspectie. KAM-coördinator Iris Schuur van Knipscheer Infrastructuur was samen met haar collega nauw betrokken bij de totstandkoming van deze tool.
Veilig en gezond werken is een belangrijk thema in de bouw-, techniek-, infra- en onderhoudswereld. Om te zorgen dat we jaarlijks nul bedrijfsongevallen registreren, is het essentieel dat we continu aandacht aan dit thema besteden. Daarom organiseren de brancheorganisaties in de bouw op 26 maart 2025 alweer de negende editie van de Bewust Veilig-dag.
Sinds dit jaar is de nieuwe Omgevingswet van kracht. In een webinar vertelden we meer over de extra eisen vanuit de Omgevingswet voor het proces van werkvoorbereiding tot aan de uitvoering in relatie tot omgevingsveiligheid. Je kan het webinar nu terugkijken.