Logo Bouwend Nederland

Webinar Safety Culture Ladder: Leiderschap is de sleutel

Dinsdag 10 januari 2023

Wil je meer weten over Veiligheidsleiderschap? En hoe je daarmee stappen kunt zetten op de Safety Culture Ladder (voorheen Veiligheidsladder)? Neem dan deel aan dit webinar van onze voordeelpartner Aboma. Vanachter je eigen scherm helpen zij je doorpakken op het belangrijkste thema van de Safety Culture ladder. Let op, het gaat om een verdiepende sessie.

Inzetten op leiderschap

Het webinar Safety Culture Ladder wordt je kosteloos aangeboden door Aboma en laat het belang zien van leiderschap binnen de Safety Culture Ladder. Waarom moet je inzetten op leiderschap binnen jouw organisatie? Hoe ziet goed veiligheidsleiderschap eruit? Welke acties kun je nemen en waar dien je rekening mee te houden? Aboma licht graag een tipje van de sluier over wat daarbij komt kijken.

Het webinar duurt maximaal 60 minuten en biedt volop ruimte voor interactie. Je bent van harte welkom om deel te nemen!

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor het management en KAM-coördinatoren binnen jouw organisatie en geeft op hoofdlijnen informatie over veiligheidsleiderschap in relatie tot de SCL.

Wanneer?

Het eerstvolgende webinar staat gepland op:

  • Donderdag 13 april 2023 om 14.00 uur

Aanmelden

Heb je belangstelling voor dit (gratis) webinar van Aboma? Meld je dan nu via deze link!

Meld je aan

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen over het ledenvoordeel van Aboma Consultancy of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via voordeel@bouwendnederland.nl of bel direct 079 32 52 166.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Woensdag 24 april 2024
Inspectie bij isolatiebranche: breng je arbozorg op tijd in orde

De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat de komende tijd controleren of werkgevers in de isolatiebranche voldoen aan de Arbowetgeving. Ze controleren in het bijzonder of je voldoet aan een aantal basisverplichtingen. Dit zijn het hebben van een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E), een plan van aanpak om arbeidsrisico’s te beheersen en een basiscontract met een arbodienst. Bouwend Nederland onderschrijft het doel van deze inspectie: een betere beheersing van risico’s bij vooral kleinere bedrijven. Daar gebeuren namelijk relatief vaker ernstige ongevallen.

Maandag 22 april 2024
Bouwbedrijf Vrolijk maakt het spelenderwijs veiliger

Bij Bouwbedrijf Vrolijk doen ze het vaak nét een beetje anders. Zo ook tijdens de Bewust Veilig-dag. Dit jaar werden alle medewerkers in groepjes getraind op digitale veiligheid via mobiele escaperooms. Eerder al ontwikkelde Vrolijk een eigen game waarin veiligheid op de bouwplaats centraal staat. “Een serieus thema als veiligheid kan je spelenderwijs juist heel effectief onder de aandacht brengen”, meent KAM-manager Marco Waarts.

Donderdag 18 april 2024
Praktisch werkboek over klimmen op de veiligheidsladder

Tijdens de bestuurdersdag was er volop aandacht voor veiligheidscultuur en psychologische veiligheid. Onze bestuurders zagen een toneelstuk over een onveilige situatie op het werk en reflecteerden daarop. Ook was er een keynote lezing over psychologische veiligheid. En op de tafels lag een proefdruk van het nieuwe werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder. Dit werkboek voor mkb-bedrijven is in opdracht van ons ontwikkeld.