Logo Bouwend Nederland

CBRE verkleint afvalberg van klanten dankzij herbruikbare bekers van Selecta

Donderdag 11 april 2024

CBRE, een wereldwijd dienstverlener en investeerder in commercieel vastgoed, introduceert bij haar klanten de ‘Geen Gezeur’-wasservice van Selecta. Werknemers drinken zo uit kwalitatieve herbruikbare koffiebekers die door Selecta ingezameld en gereinigd worden. Dankzij dit initiatief verkleinen klanten van CBRE hun afvalberg aanzienlijk en zijn ze beter gewapend tegen de immer strenge wetgeving rond recycling.

Met ‘Geen Gezeur’ ontzorgt Selecta organisaties die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Als Europees marktleider op het vlak van foodtech ondersteunt het organisaties die willen overschakelen op herbruikbare koffiebekers. Deze gaan minstens tweehonderd wasbeurten mee. Selecta levert deze kwalitatieve bekers en organiseert de logistiek, inclusief ophaling en reiniging in een eigen wasstraat. “Door bedrijven op deze manier te ontzorgen en de drempel zo laag mogelijk te leggen, stimuleren we hergebruik en circulariteit in de bedrijfswereld”, legt Sjoerd Homminga, Procurement Leader Benelux bij Selecta uit. “Organisaties kunnen zo bovendien makkelijker hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen en voldoen aan wettelijke normen door hun hoeveelheid wegwerpbekers te verminderen.”

Duurzaamheid en efficiëntie combineren

Facilitaire dienstverlener CBRE werkt als facilitair adviseur regelmatig samen met Selecta voor de installatie van koffiemachines en de levering van koffiebonen bij haar klanten. Daar voegt het nu de ‘Geen Gezeur’-service aan toe. Rob Mommersteeg, Manager Soft Services bij CBRE, introduceerde de dienstverlening reeds bij enkele klanten. “Wij zijn steeds op zoek naar oplossingen die duurzaamheid en efficiëntie combineren. Door te kiezen voor herbruikbare koffiebekers kunnen we niet alleen de ecologische impact minimaliseren, maar ook actief bijdragen aan het milieubewustzijn van onze klanten”, motiveert Mommersteeg.

Optimalisatie

Bij de introductie van ‘Geen Gezeur’ wordt tijdens de eerste weken de ophaling van de bekers steeds beter afgesteld op het effectieve bekergebruik door medewerkers. “In het begin werden gebruikte bekers te vaak opgehaald, waardoor inzamelbakken niet helemaal gevuld zijn. Die frequentie kunnen we vaak terugbrengen door minder ophaalmomenten in te plannen en de inzameling ter plaatse goed te organiseren. Zo is er minder transport, wat het duurzame aspect van deze service verder verbetert”, legt Rob Mommersteeg uit.

Beker bijhouden

CBRE en Selecta zijn zich bewust van de uitdagingen rond recycling, en werken nauw samen om ervoor te zorgen dat gebruikte bekers op de juiste manier worden gesorteerd en verwerkt. CBRE staat daarom in voor het sorteren en verzamelen van de bekers in ophaalbakken.

“Voor de medewerkers van onze klanten is het even wennen om hun beker de hele dag bij te houden, maar dat is intussen een gewoonte geworden”, merkt Mommersteeg. “We kijken ernaar uit om deze samenwerking met Selecta voort te zetten en bij meer bedrijven te introduceren”, besluit hij.

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Neem dan contact op met onze collega's van de afdeling Ledenvoordelen via 079 3 252 166 of mail naar voordeel@bouwendnederland.nl.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 16 mei 2024
Podcast: Wat komt er kijken bij een publiek warmtebedrijf?

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen aardgasvrij zijn en over op andere vormen van warmte. Als tussenstap moeten in 2030 een half miljoen woningen aangesloten zijn op een warmtenet. Publieke warmtebedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Maar hoe werkt dat nou precies? Je hoort het in de podcastserie Expeditie Energie.

Woensdag 8 mei 2024
CROW-richtlijn Warm Mix Asfalt ligt nu ter visie

Vanaf 1 januari 2025 is Warm Mix Asfalt het nieuwe standaard asfaltmengsel. Met het doel om de duurzaamheid van asfaltwegverhardingen te verbeteren en schadelijke emissies te verminderen. Om deze transitie te begeleiden heeft CROW de Richtlijn Warm Mix Asfalt opgesteld. Het gaat om een op zichzelf staande CROW-richtlijn. De richtlijn ligt nu ter visie. Reageren kan tot en met 15 juni.

Woensdag 8 mei 2024
Verzeker je van lage stabiele energieprijzen via Bouwend Nederland partner Atlas Power and Gas

Binnen de energiemarkt heerst er veel onzekerheid. De onrust in landen waaruit wij een belangrijk deel van onze energie halen baart veel energiebedrijven zorgen. Dit zorgt voor sterk wisselende energietarieven en dure lange termijn contracten.