Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Volledig gecertificeerde koffie met pelican rouge

Volledig gecertificeerde koffie met Pelican Rouge

Woensdag 13 maart 2024

Als Europees marktleider in koffie- en vendingservices is Selecta een trotse partner van Bouwend Nederland. Onze eigen branderij, Pelican Rouge, gevestigd in Dordrecht, behoort tot de grootste in Nederland. Door nauwlettend de markttrends te volgen, hebben we opgemerkt dat maar liefst 65% van de Europese medewerkers belang hecht aan ethisch verantwoorde koffie. Al jarenlang zet Selecta zich in voor het ondersteunen van koffieboeren, met als nobel doel hun levensstandaard te verbeteren. Het gehele merk Pelican Rouge bestaat momenteel uit gecertificeerde koffie verpakt in recyclebare materialen, een duidelijke uiting van onze toewijding aan duurzaamheid.

We streven ernaar om onze inkoop volledig duurzaam te maken, enkel afkomstig van gecertificeerde boerderijen. Bovendien ondersteunen we onze supply chain-partners en boeren bij het behalen van certificeringen. We erkennen namelijk dat certificering een cruciale rol speelt in het aanpakken van belangrijke duurzaamheidskwesties.

Verschillende certificeringen voor koffie, zoals Rainforest Alliance, Fairtrade en Organic, dragen bij aan onze inspanningen:

  • Het Rainforest Alliance-certificeringsprogramma focust op het beschermen van land en bossen op een manier die de rechten en welvaart van plattelandsgemeenschappen bevordert, en vice versa.
  • Fairtrade gecertificeerde koffie wordt geproduceerd volgens milieu-, economische en sociale normen, waarbij de koffieboeren een eerlijke prijs ontvangen.
  • Organic, ofwel Biologisch, is een label dat gebruikt mag worden voor producten die geproduceerd zijn zonder gebruik van chemische pesticiden of kunstmest, van boer tot verpakking.

 

Met onze traceerbare en transparante inkoop streven we naar een duurzame toekomst en een hogere levensstandaard voor iedereen. Doe je ook mee?

Lees meer over het ledenvoordeel van Selecta

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 5 juli 2024
Selecta Nederland focust op duurzaam transport om CO2-uitstoot verder terug te dringen

Pelican Rouge Group klimt naar hoogste sport van CO2-Prestatieladder

Vrijdag 7 juni 2024
Selecta en Vrumona dringen aantal kilocalorieën in frisdrank-assortiment terug met 83%

Foodtechspecialist brengt gezonde dranken snel bij consument via groot netwerk van automaten

Maandag 22 april 2024
BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies - Voorjaar 2024

De nieuwe editie van het BNL Special ledenservice magazine, voorjaar 2024, is uit. Vol met nieuws, ontwikkelingen en informatie over financiële ledenvoordelen, trainingen en adviesdiensten. Daarnaast komt een aantal lidbedrijven aan het woord over producten en diensten die zij bij/via ons afnemen.