Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Certificeren zoals het hoort

Certificeren zoals het hoort!

Woensdag 13 maart 2024

Certificeren is niet zomaar iets. Als certificerende instelling toetsen we organisaties met een objectieve blik. Door onze onafhankelijkheid kunnen we een realistisch beeld schetsen in welke mate organisaties veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit implementeren. Voor ons is het van groot belang een spiegel voor te houden en bewustwording te creëren bij onze klanten.

Daarnaast is het belangrijk dat organisaties zelf ook achter certificeren staan. NCI heeft Rutger den Drijver van Swietelsky Rail Benelux, ook lid van BNL, om zijn mening gevraagd over certificeren:

Waarom laat Swietelsky zich certificeren?

“Een van onze belangrijkste opdrachtgevers (ProRail) is initiator en bedenker van de veiligheidsladder, nu Safety Culture Ladder. Destijds is de veiligheidsladder opgenomen in de aanbestedingsreglementen en zo werden wij als spooraannemer eigenlijk wel verplicht om ons te laten certificeren. Inmiddels zijn we ruim 10 jaar verder en kunnen we constateren dat SCL een enorme bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van veiligheid in de spoorbranche. Oneerbiedig gezegd is het geëvolueerd van ‘verplicht nummertje’ naar een volwaardige norm, die echt een bijdrage levert aan de ontwikkeling van onze organisatie, onze mensen en partnerbedrijven.”

“Managementsystemen helpen bij het stroomlijnen van processen en het continu verbeteren van onze prestaties. Het dwingt ons ook om, op onze eigen manier, invulling te geven aan bepaalde eisen. Daarnaast geeft het onze opdrachtgevers ook het vertrouwen dat we een bepaalde kwaliteitsstandaard leveren.”

Wat betekent certificeren voor jullie als organisatie?

“Binnen Swietelsky hebben we een breed palet aan managementsystemen en worden we maandelijks intern en extern geauditeerd. Alleen dat zorgt er al voor dat we de focus niet verliezen. Vanuit de QHSE-afdeling coördineren we alle certificeringen en audits, en zijn we, met het management, ook aanjager richting de organisatie en onze partnerbedrijven. Certificeren betekent dat we onszelf langs een meetlat leggen, transparant zijn, ons laten beoordelen en zelfkritisch durven te kijken naar onze eigen processen en prestaties. Met die uitkomsten gaan we aan de slag om onszelf, of onze omgeving, te verbeteren.”

Ook delen de auditoren van NCI Certificering graag hun mening over certificeren:

Op welke manier dragen jullie bij aan veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit?

Met het auditeren van een organisatie toets je op een verantwoorde manier of een organisatie haar geschreven processen volgt en we geven hier feedback op, zodat men door kan ontwikkelen en hun processen kan optimaliseren. 

Waarom adviseren jullie organisaties om zich te laten certificeren bij NCI Certificering?

Een audit is te vergelijken met een extern toets moment. Er wordt op deze manier dieper op punten ingegaan en hier kunnen leermomenten uit voortkomen.  Audits dienen op een informele manier uitgevoerd te worden door kwalitatief goede auditoren met een flexibele instelling. Door een goede samenwerking met de backoffice, zorgen we voor een optimale bediening van onze klanten.

Wij hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van certificeren. Mocht je vragen hebben dan kan je contact opnemen met NCI via info@nci-certificering.nl of 0181-481949.

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.