Logo Bouwend Nederland

Gratis webinar: trends en ontwikkelingen duurzaamheid en energie in 2024

Woensdag 17 januari 2024

Er staat voor 2024 weer veel te gebeuren in duurzaamheidsland. Bedrijven moeten zich voorbereiden op curtailment?, netcongestie? en misschien wel de CSRD? Allemaal termen waarvan je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gehoord maar die je ongetwijfeld in 2024 veel tegen zal komen.

Ik, Nick van Moerkerk van De Duurzame Adviseurs, organiseer daarom op 23 januari 2024 een kort maar krachtig webinar over al deze ontwikkelingen.Wil jij er bij zijn meld je dan snel aan want we hebben maar plek voor 250 deelnemers.Wat ik onder andere zal behandelen:

  • Als je geen actie onderneemt kan het zijn dat je moet betalen voor je zelf opgewekte energie;
  • Waarom alle bedrijven in Nederland uiteindelijk te maken krijgen met de CSRD-wetgeving en niet alleen de grote bedrijven;
  • Hoe je geld kan verdienen met je laadpaal;
  • Waarom jouw energieverbruik de groei van je bedrijf kan belemmeren;
  • En nog meer praktische tips die je moet weten om succesvol te blijven ondernemen in 2024 en daarna.We gaan razendsnel door alle topics heen maar we weten hoe belangrijk dit is en daarom organiseren we in februari van 2024 meerdere webinars over de verschillende belangrijke thema’s voor bedrijven in 2024.


​​​​​​​
Datum en tijd
Dinsdag 23 januari 2024
10.00 - 10.30 uur

Schrijf je in

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Woensdag 17 april 2024
"In 2025 hebben alle fabrikanten emissieloos materieel beschikbaar"

Volvo is de eerste Europese leverancier waar zwaar elektrisch bouwmaterieel van de band rolt. Ben Möhlmann van Volvo-distributeur SMT Netherlands spreekt veel bouwbedrijven. Zo kan hij hun wensen goed vertalen naar de fabrikant. Hij houdt een pleidooi voor een subsidie voor opdrachtgevers, zodat aannemers de daadwerkelijke kosten van emissieloos werken kunnen berekenen. En opdrachtgevers: stop met boeteclausules, zoek vooral samen naar oplossingen.

Dinsdag 16 april 2024
BouwBite over netcongestie: meer nadruk op flexvermogen

Afdeling Oost Brabant en Brabant Mid-West organiseren vier keer per jaar een online BouwBite over een actueel thema. Deze keer ging het over netcongestie. Manager strategie Edwin Edelenbos van Netbeheer Nederland legde de ruim zestig deelnemers helder uit wat er speelt.

Donderdag 11 april 2024
Duurzaamheid raakt ook verzekerbaarheid

Prima als de opdrachtgever duurzaam wil bouwen, maar niet alleen voor risico aannemer! Duurzaamheid is belangrijk en leden van Bouwend Nederland werken er uiteraard aan mee. Door hergebruik van materialen of door gebruik van duurzaam gewonnen natuurlijke bronnen. En daarbij mag verwacht worden dat de aannemer met zijn tijd meegaat qua keuzes van materialen en werkwijzen. Toch is de praktijk weerbarstiger zoals blijkt uit de navolgende 2 voorbeelden uit de schadepraktijk van bouwverzekeringen.