Logo Bouwend Nederland

Je medewerkers gezond en veilig aan het werk houden?

Donderdag 14 maart 2024

Regel het met de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

Wil je zo min mogelijk gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen in jouw bedrijf? Zorg dan voor een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het bijhorende Plan van aanpak. Hiermee werk je als werkgever in de Bouw & Infra aan een gezonde en veilige werkplek en meer werkplezier. Arboduo (onderdeel van ArboNed) helpt je hier graag mee.

Arbeidsrisico’s verminderen en voorkomen

In de RI&E inventariseer je of het werk en de werkomstandigheden gevaarlijk of ongezond kunnen zijn voor je medewerkers. Is dat het geval? Bijvoorbeeld bij het tillen van zware spullen of een hoge werkdruk? Dan is er sprake van arbeidsrisico’s en neem je in het Plan van aanpak maatregelen op om de risico’s te voorkomen.

Basis voor een gezond en veilig bedrijf

Met de RI&E en het Plan van aanpak leg je zo de basis voor een gezond en veilig bedrijf. Belangrijk, want zo verlaag je het verzuim, verhoog je de productiviteit en prestaties in jouw bedrijf en voldoe je aan een wettelijke verplichting.

Branche RI&E

Bij ArboNed begrijpen wij dat u het als ondernemer in de Bouw & Infra al druk genoeg heeft met het draaiende houden van uw bedrijf. Wilt u tijd besparen met het uitvoeren van de RI&E? Maak dan gebruik van een erkende branche-RI&E. Dat is een voorbeeld RI&E, afgestemd op de arbeidsrisico’s die veel voorkomen in de Bouw & Infra branche.

Jouw ondersteuning bij de RI&E

Wil je aan de slag met de RI&E? ArboNed helpt je op een manier die het best bij jouw bedrijf past: doe je het liever helemaal zelf, besteedt je liever alles uit of kies je voor een middenweg?

  • Zelf doen: In deze video legt RI&E-expert Ad van Zundert uit hoe je een start maakt met jouw branche-RI&E.
  • Samen doen: Wil je ondersteuning en coaching bij het opstellen van de RI&E, zodat je dit in het vervolg zelf kunt? Speciaal voor jou is er dan Mijn preventie-expert waarmee je 2, 4 of 8 uur deskundige hulp van een professional van ArboNed inschakelt.
  • Laten doen: Wil je de RI&E uitbesteden en zo tijd besparen? Laat jouw RI&E dan uitvoeren door de professionals van ArboNed. Zij helpen je van A tot Z, inclusief het toetsen en opstellen van het Plan van aanpak.

Meer weten?

Wil je meer weten over de RI&E? Bekijk dan de website of neem contact met ArboNed op via bouwendnederland@arboned.nl.

Gerelateerd nieuws

Woensdag 24 april 2024
Inspectie bij isolatiebranche: breng je arbozorg op tijd in orde

De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat de komende tijd controleren of werkgevers in de isolatiebranche voldoen aan de Arbowetgeving. Ze controleren in het bijzonder of je voldoet aan een aantal basisverplichtingen. Dit zijn het hebben van een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E), een plan van aanpak om arbeidsrisico’s te beheersen en een basiscontract met een arbodienst. Bouwend Nederland onderschrijft het doel van deze inspectie: een betere beheersing van risico’s bij vooral kleinere bedrijven. Daar gebeuren namelijk relatief vaker ernstige ongevallen.

Maandag 22 april 2024
Bouwbedrijf Vrolijk maakt het spelenderwijs veiliger

Bij Bouwbedrijf Vrolijk doen ze het vaak nét een beetje anders. Zo ook tijdens de Bewust Veilig-dag. Dit jaar werden alle medewerkers in groepjes getraind op digitale veiligheid via mobiele escaperooms. Eerder al ontwikkelde Vrolijk een eigen game waarin veiligheid op de bouwplaats centraal staat. “Een serieus thema als veiligheid kan je spelenderwijs juist heel effectief onder de aandacht brengen”, meent KAM-manager Marco Waarts.

Maandag 22 april 2024
BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies - Voorjaar 2024

De nieuwe editie van het BNL Special ledenservice magazine, voorjaar 2024, is uit. Vol met nieuws, ontwikkelingen en informatie over financiële ledenvoordelen, trainingen en adviesdiensten. Daarnaast komt een aantal lidbedrijven aan het woord over producten en diensten die zij bij/via ons afnemen.