Logo Bouwend Nederland

Stel je bouwveiligheidsplan of BLVC Plan op met behulp van Aboma

Vrijdag 19 februari 2021

Op grond van het bouwbesluit kun je verplicht zijn tot het opstellen van een bouwveiligheidsplan of een sloopveiligheidsplan.

Het opstellen van zo’n plan is maatwerk. Daarom stelt Bouwend Nederland geen standaard plan beschikbaar, maar verwijzen wij hiervoor naar onze partner Aboma. Kijk hier voor het ledenvoordeel bij Aboma. Via het voor onze leden (gedeeltelijk) gratis abonnement op Aboma Advies krijg je korting op de adviestarieven.

Aboma heeft specialisten beschikbaar die ondersteuning bieden bij het opstellen van het plan of, als je dat wilt, het plan voor je opstellen.

Gemeenten kunnen ook een BLVC Plan eisen. Dit staat voor Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie. Dit wordt wel eens verward met het bouwveiligheidsplan. Waar het bij het bouwveiligheidsplan gaat om de directe invloed van de bouwwerkzaamheden, wordt bij het BLVC plan breder naar de omgeving gekeken, bijvoorbeeld in de zin van overlast door transport.

Bij het opstellen van een BLVC plan kun je tevens bij onze partner Aboma terecht. Ook geeft Aboma incompanytrainingen over dit onderwerp.

Voor onze leden tot 10 miljoen euro omzet is het abonnement op Aboma Advies gratis, daarboven geldt een korting. Via het contactformulier kun je je aanmelden.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 april 2024
Berghege Heerkens: veilig werken kan altijd, geen excuus

Tijdens de Bewust Veilig-dag introduceerde Berghege Heerkens bouwgroep mascotte BRAM en de veilige vijf regels. Deze mascotte is bedacht als rode draad door alle activiteiten om veiliger te werken. "Veilig werken kan altijd", benadrukt veiligheidskundige Ingrid van der Wielen.

Donderdag 11 april 2024
Programma Dag van de Constructeur 6 juni bekend

Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland is een van de keynote sprekers.

Dinsdag 2 april 2024
Bewust Veilig-dag krijgt veel aandacht in Oost-Brabant

Afgelopen woensdag, 27 maart, was het de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Ik mocht bij vijf leden aansluiten om te kijken hoe zij deze dag extra stilstaan bij veilig werken. Het thema van dit jaar was 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'.