Logo Bouwend Nederland

Welk hein-gesprekje kan bij jou aan de muur?

Maandag 6 februari 2023

Vorige week hebben we het ‘hein-gesprekje’ geïntroduceerd: een eenvoudige manier om in de hele sector de aandacht op veiligheid te richten. Inmiddels worden de eerste zes posters volop gedownload. En het kan bijna niet anders of ze kunnen ook in jouw bedrijf zó aan de muur.

Op www.veiligmethein.nl/hein-gesprekje staan zes posters met hein-gesprekjes. Ze komen allemaal rechtstreeks van de werkvloer van Bouwend Nederland-leden:

  • Wel of geen verkeersregelaar? (Beentjes GWW)
  • Keuring verlopen (Van den Heuvel)
  • Teamsen in de auto
  • Te krappe planning (Van der Wiel)
  • Overbeladen vrachtwagen (Ploegam)
  • Onveilig inkopen

De onderwerpen zijn heel herkenbaar, net als de gesprekken en zelfs de woorden en emoji’s. Bovendien behandelen ze veiligheid zónder het bestraffende vingertje. Sterker nog: ze maken het onderwerp ‘bewust veilig’ op een laagdrempelige en vaak zelfs grappige manier toegankelijk.

Je kunt de posters dan downloaden, printen en vervolgens gebruiken voor je eigen veiligheidscampagne.

Maak je eigen posters

Maak je liever je eigen posters? Dat kan met de chat-generator op dezelfde pagina. Uiteindelijk kun je met de posters zelfs heel gemakkelijk je eigen workshop geven op de #BewustVeiligdag. Daar vertellen we volgende week meer over. (Hier kun je er wel al meer over lezen...)

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 april 2024
Berghege Heerkens: veilig werken kan altijd, geen excuus

Tijdens de Bewust Veilig-dag introduceerde Berghege Heerkens bouwgroep mascotte BRAM en de veilige vijf regels. Deze mascotte is bedacht als rode draad door alle activiteiten om veiliger te werken. "Veilig werken kan altijd", benadrukt veiligheidskundige Ingrid van der Wielen.

Donderdag 11 april 2024
Programma Dag van de Constructeur 6 juni bekend

Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland is een van de keynote sprekers.

Dinsdag 2 april 2024
Bewust Veilig-dag krijgt veel aandacht in Oost-Brabant

Afgelopen woensdag, 27 maart, was het de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Ik mocht bij vijf leden aansluiten om te kijken hoe zij deze dag extra stilstaan bij veilig werken. Het thema van dit jaar was 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'.