1. Home
  2. Nieuws
  3. In staet en bouwend nederland co creatie voor de leden

In-Staet en Bouwend Nederland; Co-creatie voor de leden

Donderdag 17 oktober 2024

Als 5 jaar trotse partner van Bouwend Nederland helpen wij inmiddels honderden Bouwend Nederland leden dagelijks bij vraagstukken over hun projecten en de verzekerbaarheid van die projecten.

De A van Aandacht en de E van Expertise waarmee In-Staet geschreven wordt, dragen wij met trots uit. Als partner van Bouwend Nederland hebben wij een unieke focus op de bouw & infrasector, die wij combineren met lokale aanwezigheid. Wij gaan nog ouderwets bij al onze klanten langs en kennen al onze klanten. Bij In-Staet werken 40 specialisten die alleen bouwbedrijven adviseren en zoals wij gekscherend wel eens zeggen “stinken naar cement”. Uniek en een niet te kopiëren concept, die veel verder gaat dan het sluiten van de best mogelijke polis tegen een marktconforme premie. Die beste polis creëren wij door ieder jaar nieuwe dekkingen toe te voegen. Wij doen dit niet alleen. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de Bouwend Nederland ledengroep verzekeringen die actualiteiten aandragen, maar ook meedenken over concrete verbeteringen.

Unieke ontwerpverzekering

Wij zijn er erg trots op dat wij in samenwerking met de Bouwend Nederland ledengroep verzekeringen de ontwerpverzekering toegankelijk hebben gemaakt voor het MKB. 

Dagelijks komen wij bij bouw- en infrabedrijven over de vloer. In veel gesprekken met onze klanten merken wij dat het risico van ontwerpschades nog relatief onbekend is, of weinig aandacht krijgt.

Vaak horen we van MKB-ers dat ze alleen kleine woningbouw, verbouwingen en verduurzaming aannemen bovendien werken op basis van beproefde concepten. Ook bij dit soort werken ligt het gevaar van ontwerpaansprakelijkheid op de hoek.

 

Voorbeelden van MKB-schademeldingen die wij de afgelopen periode hebben gekregen zijn:

  • Het werk voldoet niet aan eisen Bouwbesluit (bijv. pas blijkend bij blowerdoortest).

  • Constructieve problemen bij overgang aanbouw (nazettingen en scheuren).

  • Het werk voldoet niet aan eisen “goed en deugdelijk werk” zoals energieprestaties of temperatuurnormen.

  • Verkeerde ontwerpdetaillering afwatering leidt tot aanhoudende lekkages.

  • Goedkopere materiaalkeuze leidt tot kortere levensduur dan gegarandeerd.

  • Kelders onvoldoende waterdicht (dit speelt meer en meer nu van aannemers wordt verwacht dat zij anticiperen op hogere grondwaterstanden door huidige klimaat).

  • Esthetische wensen opdrachtgever niet professioneel vertaald naar de juiste combinatie van materialen (gevolg: scheurvorming, verkleuring, loslaten, onthechten, etc).

Vergeet niet dat de gevolgen hiervan niet alleen de herstelkosten zijn, maar vaak ook:

  • Hak/breekwerk en de-/her-montage.

  • Verhuiskosten en tijdelijke verblijfskosten elders.

  • Bij zakelijke opdrachtgevers: bedrijfsschade.

  • Gevolgschade aan inboedel opdrachtgever.

Voorbeelden genoeg dus. Wij zijn van mening dat inmiddels bijna geen enkel bouw- en infrabedrijf nog verantwoord kan ondernemen zonder een ontwerpverzekering.

Hoe mooi is het dat de ontwerpverzekering in de door In-Staet ontwikkelde Bouwend Nederland Integraal Polis al afgesloten kan worden vanaf €1.000,- per jaar.

Meer weten of benieuwd naar de overige diensten van In-Staet?

Wij helpen je graag verder, dus als je meer wilt weten neem dan snel contact met ons op via voordeel@bouwendnederland.nl of bel naar 079-3252166.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 oktober 2024
Q&A met Eric Stiemer, Teamlead Construction & Engineering Howden

Sinds april 2024 werkt Howden samen met Bouwend Nederland om leden te voorzien van sectorgericht risico-advies en verzekeringsoplossingen voor de bouwsector. Nu, zes maanden later, kijken we terug op een constructieve en succesvolle samenwerking. In een interview deelt Eric Stiemer, Teamlead Construction & Engineering bij Howden, zijn inzichten over de voortgang en de toegevoegde waarde van deze samenwerking voor bouw- en infrabedrijven.

Donderdag 26 september 2024
Cyberrisico’s verzekeren?

De BNL verzekeringen zijn altijd volop in ontwikkeling door een coöperatieve samenwerking tussen In-Staet en Howden in samenspraak met de Bouwend Nederland Verzekeringscommissie.

Vrijdag 5 juli 2024
Innovatieve oplossingen kunnen de bewaking van bouwplaatsen in de zomer echt verbeteren

De toekomst van bouwplaatsbeveiliging in de zomer.