1. Home
  2. Nieuws
  3. Qa met eric stiemer teamlead construction engineering howden

Q&A met Eric Stiemer over de samenwerking met Bouwend Nederland

Donderdag 17 oktober 2024

Sinds april 2024 werkt Howden samen met Bouwend Nederland om leden te voorzien van sectorgericht risico-advies en verzekeringsoplossingen voor de bouwsector. Nu, zes maanden later, kijken we terug op een constructieve en succesvolle samenwerking. In een interview deelt Eric Stiemer, Teamlead Construction & Engineering bij Howden, zijn inzichten over de voortgang en de toegevoegde waarde van deze samenwerking voor bouw- en infrabedrijven.

Wat is het doel van de samenwerking tussen Bouwend Nederland en Howden?

“De samenwerking tussen Bouwend Nederland en Howden heeft als doel leden toegang te bieden tot een breder scala aan bouwspecifieke risicoadvisering en natuurlijk de Bouwend Nederland verzekeringsproducten. Het uiteindelijke doel is het verhogen van het risicobewustzijn bij bouwbedrijven en hen te voorzien van passende verzekeringsoplossingen die aansluiten bij de dagelijkse bouwpraktijk. We vinden het belangrijk om het succes en de continuïteit van de leden van Bouwend Nederland te garanderen”, vertelt Eric vol enthousiasme.

Welke expertise brengt Howden in deze samenwerking?

“Howden beschikt over diepgaande kennis op het gebied van risicomanagement en verzekeringen, waaronder CAR, AVB en ontwerpdekkingen. Daarnaast biedt Howden gespecialiseerde adviezen op het gebied van pensioen, verzuimdekkingen en zorgverzekeringen. Een goed voorbeeld hiervan is de leidende rol die Howden momenteel speelt in de advisering aan bouwondernemingen na het stopzetten van de Excedent-pensioenregeling binnen bpfBOUW, ook wel bekend als de Beter Excedent-regeling, oftewel BEX”.

Wat zijn de belangrijkste focuspunten voor Howden binnen de samenwerking?

“Howden richt zich op het vergroten van het risicobewustzijn bij bouwbedrijven en het bieden van op maat gemaakte verzekeringsoplossingen. Daarbij wordt er specifiek gekeken naar de behoeften van zowel kleine als grote bouwbedrijven. De nadruk ligt op organisaties te adviseren bij het voorkomen en minimaliseren van risico’s. Daarnaast focussen we ons op het ontwikkelen van nieuwe verzekeringsproducten en het verbeteren van bestaande voorzieningen in overleg met de leden van Bouwend Nederland”.

Eric vervolgt “ook delen we graag onze kennis en expertise met de sector en willen we organisaties bewust maken van de onvoorziene risico’s. We organiseren daarom onder meer kennissessies en evenementen en brengen we branchegenoten samen om te netwerken en ervaringen te delen. Volgende maand staat er een seminar gepland over ondernemerschap en risicobeheersing in de bouw. Alle leden van Bouwend Nederland zijn van harte welkom”.

Welke rol speelt Howden bij het pensioenadvies voor de bouwsector?

“Howden vervult een cruciale rol in de advisering aan bouwondernemingen, met name na het stopzetten van de excedent-pensioenregeling (BEX-regeling) binnen bpfBOUW. Dankzij onze ruime expertise op het gebied van pensioen, zijn wij een waardevolle partner voor bouwbedrijven die op zoek zijn naar een passend alternatief voor hun excedent-pensioenregeling”.

Hoe ziet de toekomst van de samenwerking eruit?

Eric sluit af “In het komende jaar zal de samenwerking verder worden versterkt. Er zal worden gewerkt aan de vergroting van de naamsbekendheid van Howden binnen de Nederlandse bouwbranche. Dit zal onder meer gebeuren door de ontwikkeling van nieuwe verzekeringsproducten en het optimaliseren van risicomanagementstrategieën die specifiek zijn afgestemd op de bouwsector”.


Beide partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking tot nu en deze wordt als zeer constructief en vruchtbaar ervaren. Howden legt zowel inhoudelijk als qua klantbediening de lat hoog en ziet de samenwerking met Bouwend Nederland als een waardevolle toevoeging voor beide partijen. We kijken uit naar een verdere samenwerking in 2025.

Benieuwd geworden wat Howden

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 oktober 2024
In-Staet en Bouwend Nederland; Co-creatie voor de leden

Als 5 jaar trotse partner van Bouwend Nederland helpen wij inmiddels honderden Bouwend Nederland leden dagelijks bij vraagstukken over hun projecten en de verzekerbaarheid van die projecten.

Donderdag 26 september 2024
Cyberrisico’s verzekeren?

De BNL verzekeringen zijn altijd volop in ontwikkeling door een coöperatieve samenwerking tussen In-Staet en Howden in samenspraak met de Bouwend Nederland Verzekeringscommissie.

Vrijdag 5 juli 2024
Innovatieve oplossingen kunnen de bewaking van bouwplaatsen in de zomer echt verbeteren

De toekomst van bouwplaatsbeveiliging in de zomer.