Logo Bouwend Nederland

Mark van ’t Veer: Digitalisering begint bij luisteren naar de eindgebruiker

Dinsdag 29 augustus 2023

Mark van ’t Veer, IT Engineer bij Friso Bouwgroep, vertelt deze week welke stappen zij zetten op gebied van digitalisering. Een groot deel van de bouwbedrijven heeft zijn processen al deels gedigitaliseerd. In regio Noord delen ondernemers graag hun ervaringen met elkaar bij de contactgroep Digitalisering of delen zij hun kennis via platform Build.

Bij Friso Bouwgroep zijn ze over het hele spectrum al bezig met digitalisering: van werkplekken tot aan de bouw waar ze werken met iPads. Zo wordt er steeds meer richting een digitale manier van werken geschoven. Het grote voordeel van digitalisering is tijdswinst in de communicatie: wanneer je digitaal communiceert, kun je ook digitale documenten delen en heb je sneller informatie op de plekken waar je het nodig hebt. De belangrijkste tip van Mark om stappen te zetten in digitalisering is om goed te luisteren naar de gebruikers. Waar vragen zij om en hoe kun je dat het beste faciliteren?

Benieuwd naar het verhaal van Mark? Bekijk de video:

Zet de volgende stap

We willen leden graag ondersteunen bij het digitaliseren van hun administratie en organisatie. Via deze speciale website vind je allerlei informatie en tools om verdere stappen te zetten.

Bij de Contactgroep Digitalisering kun je inspiratie op doen en ervaringen delen met collega-bouwbedrijven. Wil jij ook een keer aanwezig zijn bij een contactgroepbijeenkomst? Als lid van Bouwend Nederland ben je van harte welkom! In regio Noord staan de eerstvolgende bijeenkomsten gepland om maandag 18 september en dinsdag 28 november. Neem hiervoor contact op met Willemijn Visscher.

Platform Build is een online community voor digitalisering van de bouw- en infrasector. Platform Build organiseert regelmatig bijeenkomsten over thema's als 'nieuwe digitale technologieën' en 'informatie-uitwisseling binnen het omgevingsmanagement bij infraprojecten'. Leden maar ook niet-leden van Bouwend Nederland kunnen gebruik maken van de online community rondom digitalisering. Doel is om laagdrempelig kennis te ontsluiten rondom digitalisering, met waar mogelijk regionale partners. Het onderwijsaanbod, aanbieders en leveranciers die actief zijn op het gebied van digitalisering worden samengebracht in één omgeving met bouw- en infrabedrijven. Dit geeft de kans om eenvoudig een vraag te stellen, om van elkaar te leren maar bovenal om samen te bouwen aan een meer gedigitaliseerde toekomst. De volgende bijeenkomst vanuit platform Build staat gepland op 10 oktober met als thema 'WKB en digitalisering'. Voor deze en meer activiteiten, kijk op Platform Build.

Willemijn Visscher
Coördinator meerjarenprogramma's
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 19 april 2024
digiDeal maakt van DICO dé standaard voor digitale gegevensuitwisseling

Aedes en OnderhoudNL gaan samen de inzet van de DICO standaard voor digitale gegevensuitwisseling stimuleren. Een digiDeal bezegelt de samenwerking met Ketenstandaard (eigenaar en beheerder van de DICO standaard) en digiGO (hét platform voor het versnellen van de digitale samenwerking in de ontwerp, bouw-, en technieksector). Voor bouwbedrijven die met corporaties samenwerken is dit een goede en belangrijke stap naar een efficiënte uitwisseling van gegevens.

Donderdag 11 april 2024
Invoering NIS2 wetgeving in Nederland vertraagd

Met de aankomende NIS2 wet komt er veel op bedrijven en hun mkb-toeleveranciers af. De invoeringsdatum van 18 oktober 2024 wordt in Nederland niet gehaald, maar wél in de landen die ons omringen. Dus doe je zaken met bedrijven over de grens, houd er dan rekening mee dat je opdrachtgever eisen kan stellen aan je digitale veiligheid.

Donderdag 11 april 2024
Publicatie voor opdrachtgevers: geef ruimte aan innovaties

Onze nieuwe publicatie beschrijft voor opdrachtgevers hoe ze out of the box oplossingen kunnen stimuleren. Natuurlijk mag je hen er ook op wijzen.