1. Home
  2. Nieuws
  3. Bert winters nieuwe voorzitter regio oost

Bert Winters nieuwe voorzitter Regio Oost

Woensdag 16 oktober 2024

Tijdens het druk bezochte bestuurdersoverleg in de Regio Oost van 15 oktober jl. heeft Hans van Norel afscheid genomen als regiovoorzitter en heeft hij de voorzittershamer overgedragen aan de nieuwe voorzitter Bert Winters.

Verkiezing nieuwe regiobestuursleden

Alle 10 de afdelingen, Infraplatform Oost en Jong Bouwend Nederland Oost waren met meerdere bestuurders vertegenwoordigd om afscheid te nemen van Hans van Norel als regiovoorzitter en om een tweetal nieuwe regiobestuurders te kiezen, Bert Winters van Olde Rikkert Bouw in Almere en Marleen Mokkink van Van Wijnen in Eibergen. Beiden zijn unaniem gekozen en Bert Winters zal de komende jaren de regiovoorzitter zijn in de Regio Oost.

Afscheid Hans van Norel

Natuurlijk werd er uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van Hans van Norel. Hij heeft de rol van regiovoorzitter 9 jaar bekleed. Hij werd toegesproken door de nieuwe voorzitter, die hem, natuurlijk volledig terecht, vol lof bedankte voor de vele jaren van inspanningen voor Bouwend Nederland. Ook verschillende afdelingen hadden nog een presentje voor de afzwaaiend voorzitter.

Jaarplan en lobby

Naast deze memorabele gebeurtenis was er tijdens dit jaarlijkse bestuurdersoverleg ook aandacht voor het jaarplan 2025 van de regio Oost en voor de lobby van Bouwend Nederland. Jelmer Alberts, directeur belangenbehartiging van Bouwend Nederland heeft de implicaties van de Prinsjesdag plannen voor de bouw en infra besproken en de standpunten van Bouwend Nederland.

Afdelingen aan het woord

Uiteraard kwamen ook de afdelingen ruim aan het woord tijdens deze bijeenkomst. Het Infra Platform Oost heeft bij monde van Jorrit van Ommen de thema’s toegelicht van de ‘bureaukalender’, het meerjarenplan van IPO, waarbij hij vooral inging op het thema human capital. Peter Meerman, voorzitter van de afdeling Stedendriehoek Salland, gaf vervolgens een presentatie over de verschillende activiteiten van zijn afdeling. Ook werd er nog een rondje langs de voorzitters van overige afdelingen gedaan, die kort hebben aangegeven wat er in hun afdelingen allemaal speelt. Een keur aan interessante activiteiten die leden binden en boeien.

Nieuwe regiomanager

Tenslotte werd er ook nog stilgestaan bij het vertrek van regiomanager Wilbert Schellens per 1 november en zijn opvolger als regiomanager Mayra Schoolen. Tijdens het afsluitende buffet werd er nog lang nagepraat over dit bestuurdersoverleg en over de vele activiteiten die er in de regio Oost plaatsvinden. 

Wilbert Schellens
Regiomanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 16 oktober 2024
Kom naar de regiodag van Regio Twente op 21 november 2024

Namens het bestuur van Regio Twente nodigen we je uit voor een evenement op donderdag 21 november vanaf 15:15 uur in Enschede. In de hal waar vroeger de Tubantia werd gedrukt beloven we, onder leiding van Twentenaar Kim Kötter, een inspirerende middag met interessante sprekers, ontspanning en een walking dinner.

Woensdag 2 oktober 2024
Succesvolle Jaarlijkse ledenexcursie op vrijdag 20 September 2024

Op vrijdag 20 september hebben we wederom onze jaarlijkse ledenexcursie georganiseerd, en wat was het een fantastische dag! Elk jaar kijken we uit naar deze gelegenheid om onze leden en hun partners mee te nemen op een gezellige en inspirerende dag en avond.

Dinsdag 24 september 2024
SER-toolbox helpt bij verplichte rapportage diversiteit in de top

Bedrijven, die verplicht zijn om te rapporteren, hebben tot en met 31 oktober a.s. gelegenheid om in het SER Diversiteitsportaal te rapporteren over hun ambities en plannen van aanpak voor een evenwichtiger man-vrouwverhouding in de (sub)top.