1. Home
  2. Nieuws
  3. Ser toolbox helpt bij verplichte rapportage diversiteit in de top

SER-toolbox helpt bij verplichte rapportage diversiteit in de top

Dinsdag 24 september 2024

Bedrijven, die verplicht zijn om te rapporteren, hebben tot en met 31 oktober a.s. gelegenheid om in het SER Diversiteitsportaal te rapporteren over hun ambities en plannen van aanpak voor een evenwichtiger man-vrouwverhouding in de (sub)top.

De Sociaal-Economische Raad heeft onlangs een SER Rapportage Toolbox uitgebracht. De box is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die onder de Wet ingroeiquotum- en streefcijfers vallen.

Aanleiding van de totstandkoming van de SER Rapportage Toolbox is de naderende deadline voor grote vennootschappen. Bedrijven hebben tot en met 31 oktober a.s. gelegenheid om in het SER Diversiteitsportaal te rapporteren over hun ambities en plannen van aanpak voor een evenwichtiger man-vrouwverhouding in de (sub)top. Met de toolbox beoogt de SER rapportageplichtige bedrijven te ondersteunen met video- tutorials, good practices, tools en meer.

Bredere campagne ter inspiratie van bedrijven
De toolbox maakt onderdeel uit van een campagne rondom het SER Diversiteitsportaal. Daarbij krijgen bedrijven inspirerende voorbeelden en tools aangereikt voor hun rapportage in het diversiteitsportaal over de huidige man-vrouwverhouding, de ambities voor meer diversiteit in de (sub)top en het opstellen van het daarvoor benodigde plan van aanpak.

Rapportageverplichting voor grote vennootschappen
Bedrijven hebben tot en met 31 oktober 2024 de tijd om te rapporteren over streefcijfers en de man-vrouwverhouding in de (sub)top via het SER Diversiteitsportaal. De SER ondersteunt bedrijven bij het implementeren van deze wet voor meer genderdiversiteit in de (sub)top van het bedrijfsleven.

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 oktober 2024
Regio Randstad-Noord stelt jaarplan vast tijdens regiovergadering op het water

Waarom zou je vergaderen in een saai gebouw als dat ook aan boord van een rondvaartboot door de Amsterdamse haven kan? Een gigantische autocarrier, een jachthavenbouwer en de skyline van onze hoofdstad vormden op 10 oktober het decor voor de regiovergadering van Bouwend Nederland Regio Randstad-Noord. Ongeveer 40 bestuurders van alle afdelingen en JBN actief in de regio waren aanwezig om tijdens de regiovergadering onder andere het jaarplan voor 2025 vast te stellen.

Donderdag 17 oktober 2024
Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

De Versnellingstafel Holland Rijnland organiseert op 8 november een Hacketon, een dag van de Projectenplanning voor plannen in Holland Rijnland regio (Leidse regio en bollenstreek). Bouwend Nederland roept ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers op zich aan te melden met hun projecten. Op dezelfde dag vindt ook de lancering van de PoP Challenge vanuit Versnellingstafel regio Rotterdam plaats.

Woensdag 16 oktober 2024
Kom naar de regiodag van Regio Twente op 21 november 2024

Namens het bestuur van Regio Twente nodigen we je uit voor een evenement op donderdag 21 november vanaf 15:15 uur in Enschede. In de hal waar vroeger de Tubantia werd gedrukt beloven we, onder leiding van Twentenaar Kim Kötter, een inspirerende middag met interessante sprekers, ontspanning en een walking dinner.