Logo Bouwend Nederland

Bouw- en infra in Oost omarmt massaal de Bewust Veilig-dag 2024

Woensdag 27 maart 2024

Veiligheid is het belangrijkste speerpunt bij onze bouw- en infraleden. Herhaling en bewustwording is bij zowel de opdrachtgever en -nemer dagelijkse kost. Er komen jaarlijks nog (te) veel bedrijfsongevallen voor in onze bedrijfstak. Niet alleen ongevallen met (blijven) letsel maar ook met dodelijke afloop. Dit is onacceptabel en daarom blijven we dag- en nacht werken aan bewustwording, herhaling en feedback geven, want een ongeluk zit immers in een klein hoek(je). De medewerkers van Regio Oost gingen een aantal projecten lang en brengen hieronder kort verslag uit.

Reinbouw en Roseboom

Marjolein Lacroix bezocht een project van Reinbouw in Arnhem en nam deel aan een workshop-/toolboxmeeting. Naast een inhoudelijke presentatie vanuit de Reinbouwgroep was er ook plaats voor het veiligheidsduo Rik en Rein, een heuse veiligheidsquiz en als beloning koffie met gebak. Bij Roseboom in Ede was er een toolboxmeeting in de bouwkeet. 

Haitjema en Roelofs 

Esther ten Have bezocht een Vitens-project van Haitjema Grondwatertechniek in Hengelo (Gld). Op deze locatie vervangen de medewerkers van Haitjema de grondwaterputten zodat er in Nederland altijd voldoende en gezond drinkwater beschikbaar is voor Nederland. In een veiligheidsbijeenkomst betrok Haitjema ook de onderaannemers, want samenwerking doe je namelijk in de hele keten.

In Dalfsen was er ook volop activiteit. De Roelofs Groep werkt momenteel aan een klimaatwinkelstraat. In het oude politiekantoor is de bouwkeet gevestigd. Het bouwteam kwam vanmorgen bijeen om met elkaar in gesprek te gaan over de veiligheidscultuur en de samenwerking zoals die momenteel plaats vindt. De essentie is dat je als je elkaar beter kent er ook meer begrip, waardering en vertrouwen ontstaat. Na afloop kreeg elke medewerker een gloednieuwe bouwhelm uitgereikt. 

Hegeman Nijverdal, Klok Dakkapellen en Goldbeck

Jorrit van Ommen bezocht projecten van Goldbeck in Lelystad, de vestiging van Klok Dakkapellen in Nieuwleusen en kreeg zelfs een speciale veiligheidshandschoen uitgereikt van Hegeman in Nijverdal. Marjon Klok-Morsink van Klok Dakkapellen had zelfs het hele bedrijf omgetoverd in een veiligheidsbastion. Overal waren, op een zeer originele wijze, flyers opgehangen waar de medewerkers (zowel in de fabriek als op de bouw) op een spraakmakende manier worden aangesproken op het thema veiligheid. Er is zelfs een actiefiguur in het leven geroepen met de naam: Victor Veilig.

 

Olde Rikkert

Tonny Grotenhuis reisde af naar Almere en bezocht de bouwplaats van Olde Rikkert Bouw, onderdeel van de Reinbouwgroep. De voorlichtingsbijeenkomst werd opgefraaid met een wedstrijdelemement waar de winnaar naar huis ging met de eerste prijs. 

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 12 april 2024
Berghege Heerkens: veilig werken kan altijd, geen excuus

Tijdens de Bewust Veilig-dag introduceerde Berghege Heerkens bouwgroep mascotte BRAM en de veilige vijf regels. Deze mascotte is bedacht als rode draad door alle activiteiten om veiliger te werken. "Veilig werken kan altijd", benadrukt veiligheidskundige Ingrid van der Wielen.

Donderdag 11 april 2024
Programma Dag van de Constructeur 6 juni bekend

Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma. Algemeen directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland is een van de keynote sprekers.

Donderdag 11 april 2024
Excursie transformatie Geertruiden NXT en jaarvergadering

Wij nodigen je graag uit voor een excursie naar het voormalig Sint Geertruiden Ziekenhuis en de jaarvergadering bij Van der Valk in Deventer op 15 mei aanstaande. De excursielocatie wordt momenteel getransformeerd naar woningen en maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling “Plan G” genoemd. De excursie sluiten we af met een beknopte jaarvergadering en een diner.