Logo Bouwend Nederland

Bouwmensen Rijssen viert 40 jarig jubileum met een ode aan het puberbrein

Dinsdag 5 maart 2024

Bouwmensen Rijssen en OCT (Opleidingscentrum Twente) vierde met trots haar 40-jarig bestaan in het spiksplinternieuwe Kampus gebouw. Sinds 1984 worden hier vakmensen opgeleid en gevormd, waardoor deze opleider een belangrijke bijdrage levert aan de bouwsector en West-Twente.

Tijdens het middagprogramma werd een film getoond over 40 jaar samen opleiden waarbij (oud) medewerkers en -leerlingen uitgebreid aan het woord kwamen.

Sterke gemeenschapszin

Tijdens de rondetafelgesprek met de lokale bouw ondernemers en Rijssense wethouder Bert Tijhof werd de succesvolle samenwerking geroemd met Bouwmensen/OCT en de enorme betrokkenheid van de lokale gemeenschap.

Pubers en generaties 

Tenslotte gaf Iris Gründel van Voorkans inzicht in de werking van het puberbrein en gaf tips hoe je jong volwassenen, als werkgever, kunt helpen om beter te functioneren. De verschillende generaties van- babyboomer tot millenials - hebben ook allemaal een rol te vervullen om samenwerking te stimuleren. Wederzijds begrip en elkaar echt leren kennen draagt bij tot werkplezier en loyaliteit.

Wandelend diner

Het jubileum werd feestelijk afgesloten met een "wandelend diner" in het experience center waar leerlingen in contact komen zoals onder ander de veelzijdigheid van de bouw (naast de timmer- en metselindustrie) zoals de installatiechniek, interieurbouw en logistiek.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 11 april 2024
Excursie transformatie Geertruiden NXT en jaarvergadering

Wij nodigen je graag uit voor een excursie naar het voormalig Sint Geertruiden Ziekenhuis en de jaarvergadering bij Van der Valk in Deventer op 15 mei aanstaande. De excursielocatie wordt momenteel getransformeerd naar woningen en maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling “Plan G” genoemd. De excursie sluiten we af met een beknopte jaarvergadering en een diner. 

Dinsdag 2 april 2024
Excursie regio Twente naar circulaire megahal Bleckmann Almelo en update inlenen zzp'ers

Wil je een uniek bezoek brengen aan het eerste circulaire logistiek bedrijfsgebouw in Twente en wil je kort bijgepraat worden over waar je op moet letten bij het inhuren van zzp’ers? Kom dan op 25 april naar de nieuwbouwlocatie van Bleckmann in Almelo.

Donderdag 28 maart 2024
Building the Future biedt frisse kijk op wateruitdagingen

Ruim 250 deelnemers mocht Hogeschool Windesheim maandagmiddag 18 maart ontvangen voor het symposium Building the Future. Op het programma stonden een aantal informatieve en boeiende lezingen en masterclasses, allemaal in het kader van het thema van deze 6e editie: Waterrijk bouwen.