Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Chloorvrij zwemmen en duurzaam sporten bekijk de wiltsangh

Chloorvrij zwemmen en duurzaam sporten: bekijk De Wiltsangh

Maandag 25 april 2022

Tijdens corona is Nederland meer dan ooit gaan sporten. Om sport en recreatie een plek te geven bouwt Van Norel Bouwgroep een nieuw sportcentrum op sportpark De Wiltsangh in Nunspeet. Je kan tijdens de Dag van de Bouw op 18 juni kijken hoe de bouw vordert en de bouwplaats bezoeken.

Het nieuwe sportpark op de Wiltsangh wordt door de Gemeente Nunspeet ontwikkeld met een zwembad met recreatiebassin, wedstrijdbad, whirlpool en doelgroepenbad met een verstelbare bodem. Voor kinderen komt er een waterspeeltuin. Het complex wordt aangevuld met een sportcafé, turnhal en sporthal. Het complex wordt geïntegreerd tussen de sportvelden die herschikt zullen worden. Het huidige zwembad en sporthal De Brake dateren uit 1974.

Opleveren in 2022, sporten lente 2023

Verantwoordelijk voor de bouw is Van Norel Bouwgroep. Slangen + Koenis Architecten heeft het ontwerp gemaakt en Hellebrekers Technieken verzorgt de totale installaties. Het complex zal een kerstcadeautje worden voor de inwoners van Nunspeet en omgeving, de opleverdatum ligt op 23 december 2022 en in het voorjaar van 2023 kan er gesport worden.

Energie- en klimaatneutraal sporten

In de ontwikkeling is duurzaamheid een belangrijke factor. Zo is het sportcentrum energie- en klimaatneutraal en draait het volledig op elektriciteit. Daar gaan zonnepanelen en warmtepompsystemen, ondersteund door hybride warmteterugwinning, voor zorgen. "Via WTW-ventilatiesystemen wordt zowel uit de binnen- als buitenlucht energie gewonnen", meldt projectleider Conny Vreugdenhil van Van Norel Bouwgroep. Ook de bezoekers gaan merken dat dit het zwembad van de toekomst is, want naar verwachting wordt het doelgroepenbad chloorvrij uitgevoerd. Daarmee zou het het eerste chloorvrije zwembad in Nederland (en wellicht de wereld) zijn.

Kom kijken naar dit project

Wil jij een kijkje nemen op deze bouwplaats? Dat kan op de Sportlaan 6 in Nunspeet tussen 10.00 en 16.00. De bouwplaats is kindvriendelijk, er zijn activiteiten voor kinderen en er is catering.

Doe ook mee: meld je aan!

De Dag van de Bouw is onze jaarlijkse open dag waarop een grote variëteit aan bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om iedereen in ons land kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Dit jaar is de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni. De Dag van de Bouw wordt samen met onze leden georganiseerd en uitgevoerd. Dat wil je toch niet missen? Heb jij jouw project al aangemeld? Via deze link doe je dat alsnog, maar wel vóór 1 juni 2022. Als je jouw project aanmeldt vóór 1 juni 2022 ontvang je gratis promotiemateriaal en wordt jouw project meegenomen in alle landelijke promotie voor de dag.

Eline Maarse

Gerelateerd nieuws

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.

Maandag 15 juli 2024
Rekentool extra voorwaarden TOjuli beschikbaar

Sinds deze maand gelden er strengere voorwaarden bij de TOjuli-eis. Je kan niet meer volstaan met het vinkje ‘actieve koeling’ binnen de BENG berekeningen. Er gelden enkele aanvullende voorwaarden. Via de website van RVO kan je een rekentool aanvragen voor de vereenvoudigde berekening van de koelcapaciteit.

Woensdag 10 juli 2024
Ook provincie Limburg hanteert ingroeimodel emissieloos bouwen

Najaar 2023 tekenden ruim 45 partijen het convenant Schoon en Emissieloos bouwen. Zo ook de provincie Limburg. De provincie sprak met een aantal grote Limburgse gemeenten af om de methode van gemeente Eindhoven te gebruiken, elk op een eigen ambitieniveau met het convenant SEB als minimumeis.