Logo Bouwend Nederland

Historie van Heutink Groep Genemuiden gaat terug naar 1741

Maandag 30 januari 2023

In 2021 bestond Heutink Groep 100 jaar en ter ere van dit heuglijke feit mocht het bedrijf in mei 2022 uit handen van Commissaris van de Koning de heer Heidema het predicaat Hofleverancier ontvangen.

Vorige week waren Maxime Verhagen en regiomanager Wilbert Schellens op bezoek om nog eens op feestelijke wijze stil te staan bij deze gebeurtenis. Ook zoomden ze, met elkaar, in op de historie van het bedrijf, maar ook op de huidige en toekomstige uitdagingen en oplossingen in de sector.

Boek laat historie zien

De historie van negen generaties Heutink gaat terug naar 1741 toen Alexander Heutink zich als metselaar in Genemuiden vestigde. Sindsdien is de naam Heutink verbonden aan de bouwnijverheid. In eerste instantie als zelfstandig metselaars, later als aannemingsbedrijf en tegenwoordig ook als projectontwikkelaar. Op 1 januari 1921 werd het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ter ere van het 100-jarige bestaan is de historie van Heutink Groep op prachtige wijze beschreven in het jubileumboek 'De bouwers van toen, de bouwers van morgen'.

Op naar de toekomst

Het gesprek met de directie van Heutink Groep ging niet alleen over het verleden, maar ook over de huidige en toekomstige thema's zoals de woningnood, woningbouwambities, inkoopprijzen en het stikstofvraagstuk. Tevens is uitgebreid stilgestaan bij ontwikkelingen zoals houtbouw en klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen en de vooruitstrevende wijze waarop Heutink Groep daar vorm aan geeft. Tegenwoordig is Heutink Groep een moderne ontwikkelende bouwer en heeft het bedrijf naast de hoofdvestiging in Genemuiden ook een vestiging in Almere en in Polen. Wij wensen Heutink Groep ook de komende jaren een prachtige bouwtoekomst toe.

Foto: Uit handen van directieleden Arjan van Herk, CEO Helmich Heutink en Wilco Westendorp ontvingen Maxime Verhagen en Wilbert Schellens het jubileumboek.

Wilbert Schellens
Regiomanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 24 april 2024
Contactgroep Digitalisering kijkt naar de toekomst van de sector, maar niet door een roze bril

De opkomst bij bijeenkomst van de contactgroep Digitalisering van donderdag 18 april was opvallend hoog. Een van de dingen die in Van der Valk hotel Deventer aan de orde kwamen, was namelijk AI, en veel professionals uit de sector zijn razend nieuwsgierig naar wat deze technologie voor de sector kan betekenen.

Donderdag 18 april 2024
Zero Emissiemiddag VolkerWessels Materieel & Logistiek

We nodigen je graag uit voor een interessante middag bij VolkerWessels Materieel & Logistiek in Rijssen op dinsdag 21 mei 2024. Als regio Oost willen we je zo goed mogelijk informeren over en voorbereiden op alles omtrent zero emissie. Tijdens deze middag is er volop ruimte om ervaringen en gedachten te delen over dit onderwerp samen met ondernemers uit de regio.

Donderdag 11 april 2024
Excursie transformatie Geertruiden NXT en jaarvergadering

Wij nodigen je graag uit voor een excursie naar het voormalig Sint Geertruiden Ziekenhuis en de jaarvergadering bij Van der Valk in Deventer op 15 mei aanstaande. De excursielocatie wordt momenteel getransformeerd naar woningen en maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling “Plan G” genoemd. De excursie sluiten we af met een beknopte jaarvergadering en een diner.